同老公好番, 当然要食餐好啦! 老公之前成日都话利得个汤底好好味, 今次终于试到啦!老公知我钟意饮蕃茄汤, 所以专登叫咗个蕃茄鱼汤底, 未落生料去滚前饮一啖, 哗! 好清甜好浓郁, 绝对唔系味精汤, 所以饮多两啖都得, 正! 而且入面有好多蕃茄, 好新鲜好大个架!老公叫咗我哋最爱花蛤皇, 好大只, 同只汤匙一样大架! 好新鲜好鲜甜.当然唔少得我最爱贵花蚌啦! 好厚肉好爽脆, 人间极品呀!老公话想个汤底甜啲, 所以叫咗鸡脚放埋落去滚, 我哋都冇食到啲鸡脚, 可惜, 鸡脚作用不大, 因为佢越加汤反而越淡, 我觉得开头未滚生料前仲好饮啲.呢度有个好处, 所有同价钱o既食物都可以双并, 令我哋两公婆人少少都可以食多几款o野, 非常好呀!总括所有食物都非常新鲜, 汤底鲜甜, 可惜同晚刚刚有两围枱系生日, 所以有啲嘈啰! 如果系两公婆撑枱脚, 呢度未必系最佳选择, 但我都系好多谢老公同我食咗一餐咁丰富o既边炉呀!
蕃茄鱼汤底
花蛤皇
贵花蚌
当然唔少得我最爱贵花蚌啦! 好厚肉好爽脆, 人间极品呀!
水鱿及鸡脚

2012-12-08