2018-01-26 98 浏览
因为见网上批论唔错, 所以一早BOOK咗枱, 以事论事,食物同环境的确唔错, 当晚见全场亦爆满, 亦唔知是否系因为爆满, 食物出嚟O既速度慢到出奇, 我哋5个人叫咗两个二人套餐, 一齐SHARE嚟食, 点知每次出一碟, 每度菜要成15-20分钟至有, 食到1个多钟时我哋忍唔住问, D菜出得太慢, 问可否一次过出几碟, 跟住佢就一次过出三碟啦, 果阵大约座咗8:40分, 点知出咗尼三碟时, 侍应就同我哋讲, 9点钟有BOOKING, (意思叫我哋9点离场, 我哋亦明白人哋做生意O既, 所以亦都回应OK)再过多大约10分钟, 又有人过嚟问我哋D嘢嚟齐未, 我哋话仲有1个意粉, 4个甜品未嚟, 佢话帮我哋跟, 然后就有另一个侍应过嚟埋单, (我谂住可能方便佢哋做嘢, 所以就埋咗啦) 哈哈, 最好笑系跟住就有人嚟执嘢, 收我哋餐具, 我就同佢讲我哋未食完架㖞!!!佢至停手话唔好意思, 其实每次D食物都出得好慢, 但收嘢O既人就好快, 有几次都系未食完, 佢哋问都唔问就收嘢, 有两次都系我哋叫住佢, 佢至唔收(心谂无嘢呀, 只碟仲有嘢唔系要问下人仲要唔要O既咩???)好啦! 到食完甜品同果个意粉

好啦! 到食完甜品同果个意粉刚好9点, 朋友去了洗手间, 然后又有个男职员走嚟, 话张枱9点有人BOOK咗, 我就忍唔住同佢讲, 朋友去咗洗手间, 佢一出嚟, 我哋就会即走....而另一个朋友亦已忍唔住出声同佢讲, 唔系我哋想系到唔愿走, 系你哋D食物嚟得迟, 到D食物一嚟到,转头就收嘢...个侍应仲驳咀, 话: 咁你哋食完我哋就梗系要收嘢架啦! 我个朋友见佢驳咀就更加滚啦! 话: 系未食完就收嘢呀! 对方至收声, 同埋出面根本就无人等紧, 你催咩啫....总之就系食到一肚气....大家都话, 算啦!无下次.......
2018-01-20