2014-03-15
上两星期庆祝男朋友生日黎左呢度因为我同男朋友都钟意食生蚝超期待之下觉得无想像中咁好首先环境一定系靓既,之前喺sky lounge饮过几次野都知个景系正其次我地最concern 系生蚝当晚拣左好耐,最后决定叫个$1488既set share再散叫,个set包1杯champange,1杯白酒同1杯红酒,分别用黎配指定3只oysters、头盘同主菜、甜品。听落几抵,但计返条数其实有啲揾笨。3只生蚝有2只系美国一只系法国而且系较平的品种,主菜都系menu上最平𠮶款西冷,虽然食物质数好好,但如果唔系贪𠮶3杯酒,应该散叫好啲。讲返oyster,除左set 𠮶3款,另外叫左gillardeau 同royal, royal未试过纯粹试下。总括黎讲系新鲜, even 美国蚝都好鲜甜,有2只比较瘦。但可能我食开𠮶几间蚝吧系唔切带子位,呢度系帮你切埋,方便食用但我唔惯。同埋生蚝唔系只只都郁,有啲失望。可能因为切左带子位。生蚝8/10龙虾汤系好饮,好香浓,但我饮过更好。。呢度我俾8/10蟹饼好好食,我未食过grand hyatt𠮶啲,但呢度系我食过最鲜甜好食既crab cake ,肉唔系碎,系一梳梳,食到好香
因为我同男朋友都钟意食生蚝
超期待之下觉得无想像中咁好
首先环境一定系靓既,
之前喺sky lounge饮过几次野都知个景系正
其次我地最concern 系生蚝
生蚝8/10
龙虾汤系好饮,好香浓,但我饮过更好。。呢度我俾8/10
蟹饼好好食,我未食过grand hyatt𠮶啲,但呢度系我食过最鲜甜好食既crab cake ,肉唔系碎,系一梳梳,食到好香蟹味。有机会都会去试下grand hyatt𠮶啲,毕竟系𠮶度名物。
9/10
西冷叫左medium,内里啱啱好粉红而无血水,要赞!肉味香浓,side dish都好食,好满意。因为系share,佢地帮我地分左一半。
个心太软一般,非常普通,失望。唔够流心,唔够香浓。
6/10
3杯酒都选得唔错,特别系白酒,同蟹饼好夹,但对于无饮开既人可能唔系咁惯,因为唔系果味同甜重𠮶啲,幸好我同男朋友都饮开酒,觉得不错^_^
8/10
较为唔满意系服务,个manager一黎拎住个board一轮咀讲有咩推介,我只听到一半,其他都一旧旧!佢好似行过黎背完书就走咁,无理我地有无野有兴趣。而且呢度啲侍应完全无笑容,好似机械人,每日做同一样野几百次,佢地个样话俾我知佢地好闷好无瘾=_=。如果呢度系普通西餐厅千几蚊落楼我都ok,但价位2个人食都2、3千,对于我呢啲小市民唔系平架都,而且系酒店,俾啲笑容会好啲。。仲有上菜好慢,平均每道菜等20分钟,但又唔系full house ,又唔系法国菜。。埋单都叫左3次,等左成20分钟。唔系赶时间都无咁燥。。
7/10
呢餐饭总结系满意,但令我回想喺澳门贝隆既美好回忆,食物环境同呢度旗鼓相当(龙虾汤比这里更好 )但服务赢哂,而且价位低一点点。。搞到我好挂住𠮶度~~ 香港的话,呢度可以一试~但不要期望过高