2022-08-03
海港城coupon今日到期,周围都人山人海🙄。本身想买当文历或者lady M。收工去到已经卖晒😭,所以尝试揾餐厅食晚饭。不过周围都大排长龙,系呢间餐厅有位,冇咩选择之下就去尝试(其实我都钟意食韩国嘢,不过炸鸡热气😝)。餐厅服务员唔算十分友善。第一次落单想叫 奇太郎原味炸鸡跟铁板芝士,同埋韩式汤锅。点知侍应话冇晒汤锅,咁又要再谂下食乜嘢,因为用coupon嘅缘故,要计住数食到最抵🤔。之后叫咗一个韩式牛肉定食、炸饺子同埋炸鸡。侍应一路督住部pad,一路话冇饺子,但过几秒之后又话有。好奇怪😑😣当啲𩠌上咗枱之后,见到隔离枱竟然食紧韩式汤锅,就即刻叫返侍应:「点解头先话冇,而家隔离枱食紧?」侍应话:「而家又返啦!」下,玩咩?😡呢个厨房真系好特别。 搅到我叫多咗个煎饺子😓😕😔♡奇太郎原味炸鸡跟铁板芝士♡讲返啲食物。 炸鸡望落唔系好大件,系类似大少少嘅鸡粒、鸡槌咁嘅size。 炸粉唔算好厚,食落亦都好juicy,加埋芝士好正,啱我呢啲芝士控😋。不过芝士放耐咗,好快就硬咗。♡煎饺子♡煎得几干身,唔算好油,外皮都好脆。不过馅比较少,里面系少少肉碎,同埋粉丝,味道只属一般。👌♡韩式汤锅♡汤锅都算大, 里面
♡奇太郎原味炸鸡跟铁板芝士♡
♡煎饺子♡
♡韩式汤锅♡
汤锅都算大, 里面有啲鱼糕、午餐肉、牛肉、年糕、菜、豆腐等,拣咗味噌汤底。不过饮落冇乜味噌味,个汤好淡,仲差过我自己煮嘅味噌汤🙄。年糕都唔好食,淋嘅,无年糕嘅烟韧口感😣。呢个汤锅比较失望。😑
整体嚟讲, 服务质素一般。食物时有时无,令到人不知所措🙄。如果唔系有coupon,都唔会去食。食物质素对唔住个价钱。😑