2016-04-18
本身行去韩国街揾野食, 行行下觉得唔想食咁热气, 咁辣, 所以都系投降去食西餐。呢间野完全唔起眼, 通常大家起路边都系路过, 所以睇到餐牌先发现原来系餐厅,入到去人都冇乜, 但餐单都富丰, 价钱百零蚊至4百几蚊都有, 咁谂住做完野辛苦同老婆食餐好少少, 食贵少少都OK, 大家都点左个要4百几蚊埋单既餐。不过点餐时系位阿姐来点, 一句「食咩?」, 难听D讲, 臭口臭面, 仲衰过茶餐厅阿姐,系个阿叔就叫做有D笑容, 上餐个阵都会问我地试唔试下甜品。味道其实OK的, 以咁既人数黎讲唔洗迫算系咁, 唔太差。不过中途叫饮品, 叫倒水, 都系KEEP住臭口臭面, 老实讲真系唔开心,唔怪得而家服务业成日俾人话唔识笑, 其实唔笑之余, 如果加埋臭口臭面,咁个经历就唔多令人LIKEY。埋单个阵个其他阿姐埋, KEEP住一贯既臭口臭面, 我心谂, 咁我都食左两个餐呀, 都唔系CHEAP客呀, 我又冇得罪你, 系咪真系咁唔忧做? 咁唔想做我生意?埋单走左之后老婆都同我有同感, 大家都觉得佢地好臭口臭面, 我谂唔会有下次。
系个阿叔就叫做有D笑容, 上餐个阵都会问我地试唔试下甜品。
味道其实OK的, 以咁既人数黎讲唔洗迫算系咁, 唔太差。
咁个经历就唔多令人LIKEY。