2017-11-08
同老妈子特登去试食openrice评分高的食店, 结果系强差人意. 果日有提早19:00到场, 排左10分钟左右可以入到去, 入到去环境观感系D枱好挤迫.但明明有空的靠边四人枱座位, 但个侍应睇左我地得2个人, 就直接指去我地搭枱坐走道位, 同佢讲又比佢串一阵一样有人会搭你枱浪费时间. 当然店舖系绝对地细间, 走廊位最多就行到一个人, 结果就全程睇到老妈子比侍应撞手肘, 而且连sorry都冇句各种无奈感觉野都未食就先受气.之后点左肉排竹筒饭, 老妈子平时有食开惯红米,糙米, 佢直接话根本系劣质米去煮. 花旗参炖竹丝鸡, 老妈子评价话咸+味道唔上唔落.黑鱼子烧卖, 食完连我都觉得系伏, 同一般虾肉烧卖有分别? 果丁D黑鱼子有鬼味道.XO酱蒸凤爪, 一般般茶楼货.鲜虾饺, 一般般.榴梿卷, 一般般.响玲肠, 得呢个真系食得满意.甜品系超迷你, 每件份量只等同一件蛋挞
同佢讲又比佢串一阵一样有人会搭你枱浪费时间.
各种无奈感觉野都未食就先受气.
花旗参炖竹丝鸡, 老妈子评价话咸+味道唔上唔落.
XO酱蒸凤爪, 一般般茶楼货.
鲜虾饺, 一般般.
榴梿卷, 一般般.
响玲肠, 得呢个真系食得满意.
甜品系超迷你, 每件份量只等同一件蛋挞