2017-06-15
1908 浏览
别府系淘大商场重新再开, 地方都以前咁大, 但价钱确实贵了不少, 今晚约左同事去别府食晚饭, 一于再食下先。餐厅装修雅致, 有日本风味。职员为我地奉上绿茶, 不过人手显然不够, 每次找职员都要花点时间。我地每人叫左一个主菜再加两个小食。吉列猪扒拉面 $62猪扒炸好另上, 猪扒没有被过份腌制, 口感不错。拉面尚算弹牙,配料不多有少少失望。山地狱拉面 (4辣)同事爱辣, 但估唔到4辣都好地狱, 最搞笑系同事话太辣, 所以食唔出拉面及豚肉的味道。七味烧鱿鱼筒 $74酱汁比较浓, 但鱿鱼筒本身味道较淡, 沾上少少都入味烧鸡泡鱼干 $44两款小食比较, 我就中意食鸡泡鱼干, 上枱时仲热, 第一次唔加沙律酱已食到鱼干香味。味道少咸又有甜, 赞呀 !烧无骨牛肋排胡麻酱 $58无骨的肋排最好就系啖啖都系肉, 牛肋排煮得好入味, 份量比想像中多, 可以推介。食物质素尚可, 但职员真系唔够, 每次叫职员加水或追单时, 永远听到的, 希望可以改善更好。(吉列猪扒拉面差不多所有人食晒先到) 确实有点失望。
吉列猪扒拉面 $62
山地狱拉面 (4辣)
七味烧鱿鱼筒 $74
酱汁比较浓, 但鱿鱼筒本身味道较淡, 沾上少少都入味
烧鸡泡鱼干 $44
烧无骨牛肋排胡麻酱 $58
食物质素尚可, 但职员真系唔够, 每次叫职员加水或追单时, 永远听到的[等阵, 请等], 希望可以改善更好。(吉列猪扒拉面差不多所有人食晒先到) 确实有点失望。