2018-09-17 55 浏览
黎开红磡做野,漫无目的咁周围行揾嘢食 。因为实在太攰喇,只系想揾一间餐厅可以舒舒服服咁食餐饭。行到间店舖唔算好大,睇落几四正嘅西餐厅, 系门口睇餐牌觉得唔错就入去食lu餐厅布置别出心裁,红砖配上独特嘅画作,俾人一种舒服既感觉... 餐厅提供set dinner或者散叫...有main course啦,意粉,意大利饭,小食甜品同饮品set dinner都几丰富呀,有沙律,汤,main course,甜品仲有饮品今日唔系太肚饿,所以选择咗散叫。落单后店员就拎左碟生蚝黎,话系送嘅好惊喜丫,冇谂过今餐有生蚝食!!生蚝好新鲜呀,肉质鲜甜,唔使落调味料已经好好味啦芒果沙冰大大杯,同朋友happy share都得呀主食叫咗熊本西冷(霜降),卖相非常精致,份量合理。香煎龙虾拼牛小排配烧烤汁一上枱好吸睛呀,感觉非常丰富。牛小排有两至三块。龙虾好正呀!超多膏!啖啖都系橙红色嘅膏,好满足喔 最后叫咗个甜品,红桑梅特浓朱古力蛋糕...呢间店舖食物既卖相真系冇得顶!甜品亦都好有心思,伴碟好靓!未食已经觉得好吸引!朱古力味道浓,仲有干嘅士多啤梨脆脆,成个配搭好夹见到隔离枱食嘅意粉又系整得好靓㖞! 真系值得一赞厨师

今日唔系太肚饿,所以选择咗散叫。
落单后店员就拎左碟生蚝黎,话系送嘅
好惊喜丫,冇谂过今餐有生蚝食!!
生蚝好新鲜呀,肉质鲜甜,唔使落调味料已经好好味啦

芒果沙冰
大大杯,同朋友happy share都得呀

主食叫咗熊本西冷(霜降),卖相非常精致,份量合理。

香煎龙虾拼牛小排配烧烤汁

最后叫咗个甜品,红桑梅特浓朱古力蛋糕...
朱古力味道浓,仲有干嘅士多啤梨脆脆,成个配搭好夹

见到隔离枱食嘅意粉又系整得好靓㖞! 真系值得一赞厨师好有心思,将食物整得好靓!