2005-08-24
其实本来想去万豪食的,但因为full booking,虽然看到这里有很多complaint的食评,但同事在04年时吃过说好吃,也冒著险试试。首先讲食物,咁大间食Buffet的餐厅,竟然连一只生蚝都无!龙虾就更加系影都无!D蚝用芝士焗到过晒火,粉到呕!又有沙!青口一样有沙!好难食!寿司得好少款,鱼生唔新鲜!甜品一D都唔突出,仲要唔切,俾其他人切到好样衰,睇见都唔想食!热荤竟然有叉烧同红肠!大佬,唔系化?全餐厅只得廉价食品,贵少少ge都无!要我俾成2百几蚊食D咁ge野,真系想我食多次都难啦!好,食都算,呢度卖点系360度夜景,但我就乜都睇唔到!因为开冷气的关系,所有玻璃都起晒雾,睇都睇唔清楚!大佬!连selling point都可以唔理的餐厅,完全系等执!同埋果度D灯劲暗,因为佢地方唔太干净!我发现佢D地毯劲污糟,如果D灯够光,一定吓死晒D客啦!好,到服务,呢样系十万个唔掂!打电话BOOK位,呢头收线,佢转头又打俾我,话就话confirm,其实系佢唔记得D资料。都算,因为我朋友生日,问佢仲有无优惠,佢话无,咁你收我咁贵,好多餐厅都会为生日的人提供cut cake,好自然我问佢有无啦,佢竟然
好,到服务,呢样系十万个唔掂!打电话BOOK位,呢头收线,佢转头又打俾我,话就话confirm,其实系佢唔记得D资料。都算,因为我朋友生日,问佢仲有无优惠,佢话无,咁你收我咁贵,好多餐厅都会为生日的人提供cut cake,好自然我问佢有无啦,佢竟然同我讲︰「我地出面都有好多蛋糕ge~你钟意咪带支蜡烛过黎lor!」哗!驶唔驶咁x串呀?好,我当佢忙,心情唔好啦!跟住,寻日晏左少少上去,佢打黎催我到,态度奇差︰「小姐,你几时到呀?下次如果知道自己会迟就唔该早D出声啦,如果你唔黎,我要交台俾其他客ga!」哗!咩事呀?好似我欠左佢100万咁款!上到去见到其实一D都唔full,咁点解要催我呢?咁Q多位,佢自己坐晒佢丫笨!跟住食野其间,佢唔会帮客人换刀叉,全程又咸又甜咁用一套刀叉lor!我真系未见过!食到尾段,邻台一位客人俾侍应整污糟左件衫,虽然好少事,但个客坚持complain,我谂系因为个侍应唔肯认错,仲同个客嘈!咁都得?呢D都叫服务?咁可能「无服务」会系更好ge「服务」wow!
真系咁ge食物质素、咁ge环境、咁ge服务,收我咁ge价钱,如果抵食可以俾0分,我一定会俾个0佢!
大家千祈唔好再好似我咁唔信呢度D食评!真系100个失望!食贵少少好过o徙左2百几蚊丫~!