2014-08-05 2658 浏览
本来满心欢喜由九龙入到元朗同大哥一家人一行六人安娜餐厅吃晚餐,等叫位时门口女侍应已经粗声粗气,算数,唔想破坏气氛。我们共叫左4个铁板扒餐,2个咖喱饭。很自然是餐汤先上,我们便喝汤,喝汤中途,突然有一位讲野好大声嘅男侍应生走埋嚟话:你地叫的只有4个系有餐,有2个没有,餐汤要另外收钱我地觉得好突然,汤系你地攞埋嚟,又话要收人钱,好过份我地而且重有一碗系无饮过,叫佢收返走,男侍应好大声咁话:我地收返都系倒。好似系我哋唔啱咁,嘅然讲到咁,咁我话咁你咪收啰!重要我小朋友叫的忌廉汤有蚂蚁,我小朋友即刻成碗汤都无饮咖喱猪扒饭,猪扒没有咖喱味,好似d猪扒煎好,再淋d咖喱汁上面咁重要,一吃完唔够一分钟,即刻有侍应问你系咪唔要,收走。然后你再唔走,佢地就不停埋嚟执枱。。。好讨厌,直到迫到你走为止我肯定:我以后一定唔会再去安娜餐厅吃饭
我地觉得好突然,汤系你地攞埋嚟,又话要收人钱,好过份
重要我小朋友叫的忌廉汤有蚂蚁,我小朋友即刻成碗汤都无饮

我肯定:我以后一定唔会再去安娜餐厅吃饭