餐厅: 大家樂 (置富第一城)
资讯:

2017-09-22 241 浏览
睇報紙有個$88燒雞餐, 又有飯又有汽水, 好似好抵食,  但真係一分錢一分貨囉~Happy Friday唔煮飯, 老公去買呢個餐外賣返嚟食, 但見佢差不多大半個鐘先返到嚟, 入門口都未放低d嘢, 已經怒氣沖沖係咁話呢間嘢好唔掂, 原來佢話外賣果度, 等的人又多, 包外賣的人又少, 佢等咗一陣, 個牌又未show佢個no, 但見有個中佬一買完飛就走埋嚟, 放低張飛就話個餐係佢, 而個肥仔經理又唔對飛, 就咁比咗佢, 再等多幾分鐘唔對路, 先追問個, 點知個男經理走咗去又唔理佢, 佢問水吧都話記得佢個no已出餐, 原來係頭先個中佬拎咗我地果份, 激死佢, 變相佢要等返中佬果份, 好彩佢又點下有冇比漏嘢 (平時我老公係唔會點的), 點知真係比漏咗個薯餅, 真係辛苦哂老公~ 燒雞只雞都算OK大, 不過好多唔知係油定係汁, 所以一定要戴手套食, 雖知佢一定係雪雞, 但個肉質又冇想像中咁差, 唔會好鞋, 只係好鹹啫~ 粟米好似用糖水白烚咁, 有D甜, 但唔係粟米的甜~  海鮮飯其實唔覺有乜海鮮? 而且又冇乜汁, 淨係知呢個係飯囉~ 薯餅爛哂的薯餅, 唔知係咪人家發老脾整爛, 正常拎返嚟係唔會爛囉

燒雞
燒雞

粟米
好似用糖水白烚咁, 有D甜, 但唔係粟米的甜~

海鮮飯
海鮮飯
其實唔覺有乜海鮮? 而且又冇乜汁, 淨係知呢個係飯囉~

薯餅
薯餅
爛哂的薯餅, 唔知係咪人家發老脾整爛, 正常拎返嚟係唔會爛囉~ 又可能係佢唔夠實淨, 咬落去都係散的, 又炸得唔夠香脆~

凍檸樂
如果唔要凍檸樂, 可以轉罐裝可樂~
** 飲咗成杯先記得返影相

最衰佢唔係間間都做呢個餐, 最近我地屋企新開果間又冇, 雖然佢係平, 但味道又唔係好, 服務仲更差, 寧願比多d錢, 仲有其他更好的選擇, 何必貼錢買難受呢~
2017-05-12
20 分钟 (外卖自取)