2018-01-27
上年尾做到年头,工作排山倒海未停过,要约朋友食饭放风抖下气。一早睇定食评,黎间几好咁又就脚,决定试一试。晚饭时间岩岩开始,唔使等,仲大把位㨂。枱与枱之间唔迫,座得舒服,楼底高唔局促,唔太嘈。食物非想像中咁特别,一般一般,有落差。先黎个香芒蟹肉飞鱼子沙律,好清好清,芒果粒好碎。如果芒果粒大番d,或者加d沙律醋会仲好味。寿司当然唔少得,唔算有特色食得寿司当然唔少得手卷,海胆手卷,唔该!鹅肝芝士软壳蟹卷,好食既,但鹅肝系边??全晚觉得最好食:蒜香厚烧牛舌。外边脆,肉嫩,一咬即化。垫底既牙菜出奇好食、好爽口再黎多个热熟食:和风香葱牛柳粒。但黎个唔掂,唔热,无牛味,无肉汁整体黎讲食物平平,无惊喜。但服务就真要检讨再培训!由入门口带位个小姐、到接order 纸落order 既、再到上菜既、直到埋单既,全部都黑口黑面,乜家阵黑面代表高级d咩?叫我埋单位先生仲搞笑,一埋黎就问上晒菜未,跟手就队埋张单上枱,话够钟,晚饭限1.5个钟。够钟?我地完全唔知有限时,带位既完全无讲过,严格黎讲系无人讲过野。算喇,难得食饭唔好搞㖞心情,比卡埋单。等卡单期间,见枱面仲有少少唔想做大嘥鬼,食埋先,岩岩队单埋黎位先生又出
食物非想像中咁特别,一般一般,有落差。
寿司当然唔少得,唔算有特色
食得寿司当然唔少得手卷,海胆手卷,唔该!
鹅肝芝士软壳蟹卷,好食既,但鹅肝系边??
等卡单期间,见枱面仲有少少唔想做大嘥鬼,食埋先,岩岩队单埋黎位先生又出现,仲好唔客气讲「小姐,够晒钟,要离开喇,出面大把人等!」前后都唔够5、6分钟啫,使唔使咁!再算,心谂星期五晚人多,明既。但行到出门口,得一家三口系到等紧,咁叫「大把人」等紧?定系佢睇到d 我睇唔到既野呢?
食市除左食物要好,先会令到客再黎;服务一样要用心先会有客想再黎。黎间,无下次,一定无下次!多谢晒