因为要订生日蛋糕🎂,见到网上呢间嘅希腊乳酪芝士蛋糕好多好评,想去试左味先再订。去到果阵咁啱系lunch hour,所以就顺便喺度食埋个lunch啦🫣~店内装修几有风格,餐枱用左云石纹。蛋糕橱窗对面系一排sofa🛋️,上面有几个马卡龙cushion,张sofa好软好淋,坐得好舒服💆🏼‍♀️。Lunch Set我拣左食和风带子意大利面($138),个价钱包埋salad🥗同一杯野饮☕️。个salad有车厘茄同菜,不过就好细碗,可以3啖食哂🤣。个和风带子意大利面被餐厅标左为Lanala’s recommendation,黎到果阵好热,应该整完即刻上嘅😋。上面有4粒带子,可惜意粉份量比较少,女仔食应该都还好,男仔食一定唔会够饱😢。可能餐厅系想我地留肚食佢哋嘅蛋糕吧🫣。野饮我就拣左café latte☕️,有心心拉花🤍。杯咖啡好浓味,甘味好出。跟lunch set嗌蛋糕嘅话,可以+$30嗌迷仔size或者+$50嗌正常size。不过我都系为左试味,所以平平地拣左迷你size就算。我拣左迷你白桃玫瑰希腊乳酪芝士蛋糕🍰🍑🌹。个蛋糕口感同味道上一啲都唔单调。蛋糕上面桃红色系玫瑰味啫喱🥄,中间果层系乳酪芝士夹集左
Salad
和风带子意大利面
Café  Latte
个salad有车厘茄同菜,不过就好细碗,可以3啖食哂🤣。
迷你白桃玫瑰希腊乳酪芝士蛋糕

跟lunch set嗌蛋糕嘅话,可以+$30嗌迷仔size或者+$50嗌正常size。不过我都系为左试味,所以平平地拣左迷你size就算。我拣左迷你白桃玫瑰希腊乳酪芝士蛋糕🍰🍑🌹。个蛋糕口感同味道上一啲都唔单调。蛋糕上面桃红色系玫瑰味啫喱🥄,中间果层系乳酪芝士夹集左啲白桃粒粒🍑,底果层系饼干底🍪,同埋碟上面有蜜糖🍯。夹埋一齐食真系好好食😋😋😋。
最后埋单计埋加一要$185一个人,食物份量唔多,性价比偏低,不过喺中环,都预左嘅🥹。但系我会推荐大家黎食佢个希腊乳酪芝士蛋糕,因为真系好食的😋。
2024-08-22
Salad