2023-08-25
一路都未试过去🐱cafe,因为知道食物质素无保证之外,又可能污烟漳气。但老婆🐽话旺角有间新开既「猫咪餐厅酒吧」,可以满足口腹之欲,又可以同猫仔🐱互动,已经book左lunch time去试咁话⋯原来佢系朗晴坊入面,上去一出电梯已经见到有部鞋套机,穿好后再由店员向手喷上消毒酒精。为猫仔健康卫生著想,都几细心👍🏻整个场地以酒桶做装饰设计几靓又几有气派😏🍷,颠覆我对🐈餐厅cafe既固有形象。而老婆🐷已经疯狂自拍,我就负责点餐啦蟹肉牛油果他他伴脆多士高级餐厅既前菜估唔到系度可以点到,超多蟹肉系面层,富咸鲜味蟹肉配牛油果既creamy,搽落脆身既多士, 口感好有层次👍🏻好味.香煎海虎虾 — 蒜片辣椒榄油意大利粉又一另眼相看既菜式,蒜片既香味融会左橄榄油入面,再包住每条意粉,香口又惹味;海虎虾饱满大只,煎过之后虾肉弹牙,保留到鲜甜🦐宇治抹茶 见到有四款唔同既抹茶品种,标明即叫即抹。老婆🐽 order左「碧翠园 大极」,竟然有好精致既拉花,我试饮左一啖,茶味浓郁醇厚,配上牛奶香甜,入喉顺滑略回甘,好想试埋其余三款抹茶呢.意式鲜奶咖啡咖啡饮落唔苦涩又香浓,拉花系好靓既天鹅,两者配合的确好治愈总结今日体
蟹肉牛油果他他伴脆多士
香煎海虎虾 — 蒜片辣椒榄油意大利粉
宇治抹茶
意式鲜奶咖啡
咖啡饮落唔苦涩又香浓,拉花系好靓既天鹅,两者配合的确好治愈
总结今日体验意外地好,首先无谂到食物出品有心思而且有水准,地方宽敞又干净,逗留耐都感觉舒服。最有趣既系,餐牌见到有唔同种类既Cocktail同Mocktail,而且餐厅收夜晚11点,夜啲黎饮杯野再同猫仔玩都唔成问题,相信老婆🐽唔会反对既😁