2024-01-04
今次去试一间猫cafe,环境摆设又靓又舒适💯😸多毛😸食物饮品都好精美,睇相片都已经很吸引🤤📌《粟米忌廉汤》;粟米粒粒鲜甜脆卜卜又好味,忌廉汤奶滑可口,一上枱就香喷喷,猫猫都忍唔住冲过嚟啊,唔试走宝🫵🏻📌《蜜糖芥茉酱芝士烟肉牛角包》;蜜糖芥茉酱芝士烟肉牛角包,这个名字本身已经预示咗一场味蕾嘅盛宴😋。想像一下,香脆嘅牛角包表面,轻轻咬下去,先感受到𠮶层烤得金黄、散发著牛油香嘅酥皮🥐,接著系烟肉带来嘅咸香,再夹杂住芝士嘅浓郁,令人无法抗拒。而当你嗅到蜜糖芥茉酱𠮶阵微妙嘅甜与辛辣嘅香气,呢种组合已经令人食指大动🤤。蜜糖嘅甜味同芥茉嘅微辛刺激,调动起个人嘅味蕾,同时巧妙地平衡咗烟肉同芝士嘅咸味。芝士嘅浓厚与烟肉嘅咸香,配合得天衣无缝,加上芥茉酱嘅点睛之笔,层次分明而且极具创意🎉。食用这款牛角包嘅过程,每一啖都会有新嘅惊喜出现。或者系咸香嘅烟肉带来一阵满足感,或者系芥茉酱激发嘅爽朗辛劲,又或者系芝士嘅温润拉丝,每一味都交织成壹场味觉嘅嘉年华🎈。总结嚟讲,蜜糖芥茉酱芝士烟肉牛角包系一种美味嘅艺术品,每一口都带来欢乐同幸福嘅感觉💓,畀人一个难以忘怀嘅味道体验💫。📌《Oreo曲奇雪糕窝夫》;充满香气既窝
😸多毛😸
食物饮品都好精美,睇相片都已经很吸引🤤 📌《粟米忌廉汤》;粟米粒粒鲜甜脆卜卜又好味,忌廉汤奶滑可口,一上枱就香喷喷,猫猫都忍唔住冲过嚟啊,唔试走宝🫵🏻
食用这款牛角包嘅过程,每一啖都会有新嘅惊喜出现。或者系咸香嘅烟肉带来一阵满足感,或者系芥茉酱激发嘅爽朗辛劲,又或者系芝士嘅温润拉丝,每一味都交织成壹场味觉嘅嘉年华🎈。总结嚟讲,蜜糖芥茉酱芝士烟肉牛角包系一种美味嘅艺术品,每一口都带来欢乐同幸福嘅感觉💓,畀人一个难以忘怀嘅味道体验💫。 📌《Oreo曲奇雪糕窝夫》;充满香气既窝夫,软熟香口,仲充满了滑溜嘅oreo曲奇雪糕味道,加上靓靓嘅装饰,食完想再食🫦
📌《是日沙律》;清新自然既感觉!搭配小蕃茄、生菜等既材料,酸甜开胃,带来味蕾嘅刺激😍
食物卖相靓靓好味,猫猫又娇嗲,已收藏10大回头名单🗂️