壹蒸鍋

Sauna Hot Pot
其实我好少写评语,但我忍唔住。食物有质素,虾同龙虾都好新鲜,虾仲识郁,龙虾又弹牙。员工服务态度良好,除左一个,果个女员工,短发,好差,讲野冇尾音,语气劲掘,系个场度闹d同事, 系咁咆哮,劲嘈。其实如果客人够钟,可以走埋去,有礼貌咁示意:你好,last order仲有30分钟,or你好,仲有15分钟够钟数, or你好,已经够钟,其他同事有咁做, 但佢唔系,大庭广众,大叫,呼喝,咆哮,闹同事,专登劲大声咁话xx号枱呀,仲未走,出面有客等紧etc,专登俾个客听到,吓到我地鸡咁脚走,口罩都带唔切,怕左佢,怕其他员工受罪。我唔知佢咩title,就算经理同老板都唔应该咁对同事,同客人,应有个人维养,待人接物要有基本尊重,唔系赶客,倒米。我明白,好多人觉得大声,唔代表无礼貌,但如果语气放轻,多d微笑,发放正能量,好多时都系相向大家都开心,同事返工开心,客人黎食野开心,会再返黎食,或介绍朋友黎,大家个关系系Long term, 公司赚到钱,生意兴隆,3赢。希望佢愿意检讨及改进,如果本身个性格系咁强势,应该好好考虑下,仲适唔适合做服务性行业,因为返工既同事,同黎食野既客人,都唔想受气。

2020-05-30
  • 海鲜蒸锅