2017-03-23 1967 浏览
女友在大角咀晚饭时经过武馆,于是就带我来试。本来都抱住一试嘅心态,但食完真系好味到不得不写篇食评赞吓呢间用心制作嘅小店!七点钟已经坐低咗,一路食到十一点几,食了4个半小时,无20款都有18款刺身,寿司同热食。每样食物既新鲜又特别,唔系一般omakase 食到嘅鱼!以下系一d必食推介: 金线鱼,虎河豚白子,北海道牡丹虾,山芋赤身,𩽾康鱼肝,汁煮金线鱼头,鱼汤乌冬等等。武馆最正嘅地方系,大厨武哥上每道菜都不慌不忙,唔似其他食店要赶第二轮生意,等您有足够时间品尝,消化,享受,同倾计。我心谂,如果每一样都赶住比我食,我未必食得晒全部!食咗大半晚都无乜点为d食物影相,因为实在太过享受d食物。但呢一个不得不影,就系虎河豚白子。有别其他白子,质地非常烟韧,味道亦都比较突出。另一推介就系用尽omakase d鱼去煲嘅鱼汤,非常鲜味,奉劝大家一定要配乌冬,最多饱的话叫武嫂将份量减半,否则会后悔。

七点钟已经坐低咗,一路食到十一点几,食了4个半小时,无20款都有18款刺身寿司同热食。每样食物既新鲜又特别,唔系一般omakase 食到嘅鱼!以下系一d必食推介: 金线鱼,虎河豚白子,北海道牡丹虾,山芋赤身,𩽾康鱼肝,汁煮金线鱼头,鱼汤乌冬等等。

虎河豚白子
2017-03-13