星期日同朋友庆祝生日,三个人想揾间cafe 静静地食个午餐食蛋糕倾下计。宜家观塘工业区咁多间,真系好难拣,随便揾左间试下。Hamster Crown Cafe 系老鼠仔做主题,行日式路线,有自然光,不过入到去其实都唔系好多只鼠,咁啱我地枱有一只😂因为仲有生日蛋糕,所以叫左两样野share.1.日式咖喱吉列猪扒炸虾饭 加热情果smoothie。个饭常常不过不失,差唔多食完嘅时候,店员仲肯俾我哋加多一小碗咖哩汁2.鲭鱼定食 配焦糖牛奶朱古力(佢俾错左咖啡我! ) 条鲭鱼配个鱼汁几好食几嫩滑,定食仲有一碗紫菜豆腐汤,不过个汤冇咩特别有啲淡口。总括,野食选择少,食物普通,不过好在地方够大,当天客人人数唔多,静静地,想揾地方饮杯野倾计都唔错既。
因为仲有生日蛋糕,所以叫左两样野share.

2.鲭鱼定食 配焦糖牛奶朱古力(佢俾错左咖啡我! )

咖喱吉列猪扒炸虾饭
鲭鱼定食