2022-05-12 623 浏览
泰式炒金边粉 $98有质素首先样貌已经好吸引,摆盘有心机份量好多尤其系好多只大虾,而且只只都好大只d 虾爽口弹牙,鲜度十足金边粉微微湿湿地,唧d 青柠汁整个金边粉味道带酸带甜甜,好啱我胃口同朋友好快就清晒而且佢伴碟带有泰式辣椒粉可以适当加少少落去搅拌,增加辣度,惹味呀!盐焗烧鱼配青柠汁 $198需要时间等待,因为即叫即整但系好值得条鱼非常之大条,同店主讲话只鱼都几肥美多肉,佢话佢哋用嘅系鲈鱼,而且超过一斤重!鱼嘅内部放咗好多香料香茅,令到本身既鲜味再出一点,整体好鲜甜旁边仲配左一个自家调制嘅带点辣度嘅鱼露汁好好食!鱼露汁虽然颜色睇落好似好浓,但系佢味道系淡淡地,唔会太咸,配搭鱼肉去食,好好食!柚子沙律 $88满满嘅有子肉再加上大大只嘅鲜虾有子肉本身几甜再配搭佢一啲嘅光选花生同埋大虾嘅鲜味成个有子沙律都好清新,开胃新鲜椰青 $38肥dodo, 大大只,次次食泰国野都叫我几喜欢佢门口𠮶个摆位佢系开放式嘅形式设计,入面同出面对坐既摆法入边可以望到出面嘅街道,增加空间感,增加宽敞度而且门口有只好大嘅可爱版象象,几可爱餐厅嘅墙身画咗好多充满泰国特色嘅公仔画像而且画工有少少小孩子嘅感觉,几可爱用料
泰式炒金边粉
泰式炒金边粉 $98
有质素
首先样貌已经好吸引,摆盘有心机
份量好多
尤其系好多只大虾,而且只只都好大只
d 虾爽口弹牙,鲜度十足
金边粉微微湿湿地,唧d 青柠汁
整个金边粉味道带酸带甜甜,好啱我胃口
同朋友好快就清晒
而且佢伴碟带有泰式辣椒粉
可以适当加少少落去搅拌,增加辣度,惹味呀!
盐焗烧鱼配青柠汁

盐焗烧鱼配青柠汁 $198
需要时间等待,因为即叫即整
但系好值得
旁边仲配左一个自家调制嘅带点辣度嘅鱼露汁
好好食!
泰式柚子沙律

柚子沙律 $88
满满嘅有子肉再加上大大只嘅鲜虾
有子肉本身几甜
再配搭佢一啲嘅光选花生同埋大虾嘅鲜味
成个有子沙律都好清新,开胃

新鲜椰青 $38
肥dodo, 大大只,次次食泰国野都叫

我几喜欢佢门口𠮶个摆位

佢系开放式嘅形式设计,入面同出面对坐既摆法
入边可以望到出面嘅街道,增加空间感,增加宽敞度
而且门口有只好大嘅可爱版象象,几可爱

餐厅嘅墙身画咗好多充满泰国特色嘅公仔画像
而且画工有少少小孩子嘅感觉,几可爱

用料新鲜有份量
而且店主都几热情
会积极加水同有礼貌

下次去西营盘,又多了一个选择吧
2022-05-10
$232.1 (晚餐)
泰式炒金边粉
盐焗烧鱼配青柠汁