20050730 8pm星期六, 下雨天. 同男朋友响同铜锣湾食饭.男朋友未o黎过Pumpernickel, 想黎试下. 见menu 全部pasta 或者risotto($68-98) 加$25 都可以转做dinner set, 几抵. 2人order (转o左做set)-* 面包x 6 - 一人3件, 其实食完都已经7成饱, 不过o黎pumpernickel 唔食面包就无咩可能, 实在系太好味!* 汤x 2 - 系粟米周打蚬汤, 味道唔错, 够晒溶.* 男友食, 两个三文鱼宽条面- waitress 叫呢个做两个三文鱼, menu 点写我就唔知啦, 两个- 即是熟三文鱼肉+烟三文鱼, 试o左一啖, 都唔错. * 我食- 鲜蚝+caviar+vodka+忌廉汁宽条面, 几十蚊一个粉, 当然你唔可以expect 个鱼子酱同蚝系o的咩靓o野, 不过味道几好, 好惹味. 蚝如果肯比多只我就好啦.* regular coffee x 2 - 杯啡好得. 最简单o既要求- 香,热,浓! 齐晒!service 方面, 明显清一色summer job 小妹妹, 个别waitress 黑口黑面, 讲o
20050730 8pm

星期六, 下雨天. 同男朋友响同铜锣湾食饭.

2人order (转o左做set)-

* 汤x 2 - 系粟米周打蚬汤, 味道唔错, 够晒溶.

service 方面, 明显清一色summer job 小妹妹, 个别waitress 黑口黑面, 讲o野超悔气(著黄白横间衫果位), 咁唔想做waitress, 其实可以唔做o架wor细路女! 上菜次序混乱, 漏单情况见好多台到有发生, 包括我果台在内.

如果个老板见到呢个message 麻烦留意下, 如过唔系你地o的o野食几好味都无用. 要不是男友话o黎, 我之前都已经blacklist o左呢间o野.

埋单唔知几钱, 不过平时比tips 十分阔绰o既男友都拎走晒o的coins 咁滞. o的service 真系唔多掂.