2024-07-20
放假专登行下西环,第一次黎西营盘,地势好有趣,沿住大斜路旁边开左好多小店,亦都有好多古老建筑,成个社区好有活力被十字路口的一间餐厅吸引目光,呢间餐厅叫 88 High Street (即系高街),分别有室内及室外座位,无论系室外定室内,环境都好宽敞,如果天气凉d,我一定会拣户外,望住街边风景慢慢食,更加有放松既感觉餐单都好好多食物选择,我就拣左封门柳蕃茄意粉同埋辣鸡肉薄饼封门柳蕃茄意粉:封门柳嘅质素非常高,牛肉肉质幼嫩,好有弹性,蕃茄汁好香,好开胃,意粉亦都做得好好,硬度适中辣鸡肉薄饼:呢个pizza食落好有墨西哥嘅风味 ,Pizza嘅酱汁系辣辣仲带点d油香鸡肉配上芝士,又香又辣。餐厅座位都坐得几舒服,亦有好多酒类选择,系一个好适合Happy Friday 一班朋友一齐Chill 下既地方钟意食西餐嘅朋友可以试下呢
餐单都好好多食物选择,我就拣左封门柳蕃茄意粉同埋辣鸡肉薄饼
鸡肉配上芝士,又香又辣。
钟意食西餐嘅朋友可以试下呢