2017-07-23 217 浏览
知道美林冬菇亭新开左糖水铺, 一直都想去试, 今日终于的起心肝行过去试下!一入到铺头, 感觉好宽敞干净(真系好少香港糖水铺唔驶背对背咁坐!!), 同朋友黎倾下计食下糖水就最正!! (可惜今日得我自己一个)甜品方面真系花多眼乱, 又有中式, 又有西式(心太软呀~ 木槺布甸呀~), 绵绵冰, 软雪糕....... 真系要几分钟先拣到食乜由于最近心火盛, 所以叫左小丸子绿豆沙凉粉下一下火!! 虽然绿豆沙自己都煲到, 但一试就知呢间铺系唔系用心去整。唔好讲笑, 坚系真材实料。食到有好香臭草味, 可能系个人喜好原因, 劲like 出面啲糖水铺真系唔多有咁传统呢风味!! 而且啲绿豆煲到绵晒, 好有妈妈煲既感觉闻到隔离枱食咖哩野好香, 又叫碟咖哩鱿鱼拼盘试下。一食真系停唔到口 啲咖哩唔止闻香, 食都好香!! 好浓咖哩味, 但又唔会好辣。萝卜无根又好甜, 鱿鱼又够爽口, 仲有鱼旦, 猪皮, 肠仔。真系买返屋企做𩠌配白饭都得!!!食完真系大满足 下次要同啲friends黎试埋其他野先!!

食完真系大满足
下次要同啲friends黎试埋其他野先!!
小丸子绿豆沙凉粉
咖哩鱿鱼拼盘