2018-04-04 202 浏览
依間新開嘅主題餐廳有shisha同cocktail,所以越夜越多人。餐廳座位好闊落,仲有好多好靚嘅decoration,氣氛唔錯。每三個月都會轉set menu,店員主動同我地介紹menu同每一道菜。我地兩個人share 3 courses同一個 5 courses。首先叫左兩杯野飲,兩杯都係我最近飲過最靚,味道又唔錯嘅cocktail/mocktail。香煎吞拿魚伴西米脆片Plating好靚,吞拿魚質地有少許似rare嘅steak,好軟滑。加上脆片,口感好豐富。西班牙酥脆包配鵝肉醬鵝肉醬雖然會油啲,但係食落滿口鵝香。栗子忌廉湯第一次飲栗子忌廉湯,栗子味超級香濃,質感濃稠,味道香甜,諗起都好想再飲慢煮鱸魚鱸魚魚肉細緻有彈性,而配菜藜麥份量都唔少,調味適中,完全無苦澀味。慢煮法國黃雞胸雖然係雞胸,但係好juicy,肉嫩鮮味,薯蓉好香好creamy。鵪鶉脾意大利飯鵪鶉脾外層好香口,內裏肉質幼嫩。意大利飯軟硬適中,而醬汁十分惹味,雖然食到好飽都忍唔住食哂。焙茶芝士餅較為失望,可能食開日本焙茶甜品,覺得無焙茶味,亦無芝士味,反而上面塊檸檬夠酸好清新。整體黎講食物質素係有驚喜,服務都唔錯,不過食
香煎吞拿魚伴西米脆片

西班牙酥脆包配鵝肉醬
鵝肉醬雖然會油啲,但係食落滿口鵝香。

栗子忌廉湯

慢煮鱸魚

慢煮法國黃雞胸

鵪鶉脾意大利飯

焙茶芝士餅

整體黎講食物質素係有驚喜,服務都唔錯,不過食主菜前無幫我地換碟,可以做得更好。下次會再黎試下shisha,我見menu上有好多特別嘅味,shisha愛好者可以試下。