2019-07-13
登打士街广场位于旺角心脏地带,所以约朋友出嚟都好方便。今日就去呢间楼上Cafe同朋友叙旧。气氛很适合约一班知己好友谈天玩下board games,而且全部系沙发座位,坐得很舒服。座位不算多所以建议上紧前要订位。.除了有不同的board games及card games,都有旅游书供应。.我觉得很细心嘅设计系,喺沙发便有很多插头及USB方便叉电及用电脑。.食物方面有很多的选择,选好之后写在白板上,然后按门铃叫,就会有人嚟收集。如果之后有嘢要揾店员,都可以按呢个门铃,店员都好快会到而且服务都几好。.【烤鸡蘑菇阔条面】有好几件鸡块,啲鸡烤得够香。阔条面软硬度啱啱好,而且煮得很 creamy,汁嘅份量恰到好处,不会太过多,个个面条都沾上刚刚好的酱汁,食得很滋味。而且份量很多,自己食完一碟是超饱的。..【烟三文鱼配杂果沙律】烟三文鱼下面埋藏了很多杂果,通常食沙律唔会用「饱」去形容,但我朋友话难得食沙律会食到咁饱。杂果甜甜地,当甜品食都得。.【自家制手打牛肉汉堡】喜出望外嘅,呢间楼上Cafe竟然出品到咁高质嘅汉堡。特别系个汉堡扒,多汁,啖啖香口牛肉味,加上半溶嘅芝士,很邪恶嘅滋味呢!而且不得不提,
【烤鸡蘑菇阔条面】
有好几件鸡块,啲鸡烤得够香。
而且份量很多,自己食完一碟是超饱的。
【烟三文鱼配杂果沙律】
【自家制手打牛肉汉堡】
喜出望外嘅,呢间楼上Cafe竟然出品到咁高质嘅汉堡。
而且不得不提,这个汉堡配有很多薯角,适合开心share,独食就一定食唔晒㗎啦(除非你大食)。
而且每个餐都有沙律及饮品(特饮要另外加钱),十分丰富抵食。
而且饮品很有「颜值」,又大大杯,很适合与三五知己在这里谈天。
最喜欢这个水果茶,套餐加$30就有。很自然清新的水果味,一边加了很多鲜果,例如火龙果、橙及薄荷叶等等,而且系一大壶上的,都是很适合开心share的。
另外跟餐+ $23可以配一款小食,而我就选了麦乐鸡,热辣辣,可以一边倾计一边咬下呢啲小食。