2022-08-29 145 浏览
去开太古城做野, 顺便食埋饭, 见到呢间系APITA入面既日式西餐, 以camping为主题, 又几光猛, 坐得几舒服~同朋友倾计饮野一流~我地叫左2个main course, 1个甜品, overall 食物都几有惊喜, 真系做得相当唔错!<和风照烧牛肉蛋包饭>照烧牛肉唔太肥, 牛味好重, 本身照烧汁带甜, 好好味好似食紧寿喜烧牛肉咁! 蛋包饭系有味既饭, 所以基本上都唔洗再加个汁, 而且份量都好多<辣肉肠蕃茄意粉>酱汁系带少少辣, 辣肉肠比较咸, 配埋意粉就岩岩好, 意粉质地煮得刚好, 好挂汁, 酸酸甜甜好开胃!饮品方面叫左杯好岩打卡既饮品, 味道好多层次, 好岩夏天饮, 有西瓜/椰子水等等, 同埋都几大杯!!!另1杯就叫左芋头latte, 好香好滑, 拉花好靓!甜品方面拣左好耐, 因为样样都好吸引, 最后拣左抹茶tiramisu, 佢个抹茶味唔系好浓好甘果只, 不过对我就岩岩好, 香得黎唔会苦, 下面配埋cheesecake texture既蛋糕好夹好好味!

<和风照烧牛肉蛋包饭>

<辣肉肠蕃茄意粉>

另1杯就叫左芋头latte, 好香好滑, 拉花好靓!