2020-10-05 2362 浏览
食物同服务态度好差同朋友book左枱想下午3点入去饮杯咖啡食件cake..点知成个experience 好差1. 首先无明确指示要客人自助落单同自助型式去攞餐具同水,作为客人想点餐就当然举手叫侍应落单,点知换黎一句: 有QR code自己落单 ..ok fine 咪自己落啰,(麻烦您或者唔该都无句好似命令式咁样叫你做嘢)2. 落完单想饮杯水,好自然又揾待应帮手。(大前提由头到想饮水𠮶刻都无人同我哋讲过系self service , 要自己去攞餐具同水) 一开头叫左个著白色恤衫嘅带位想要两杯水,但好明显佢忘记左,因为对面阿伯问佢攞水即刻比到佢。之后我好心提佢话我地两杯水未有,佢同我讲啲水啱啱煲起未有住咁你要唔要,滚水紧系唔要啦。之后嘢食到我地自己叫嘅嘢饮都到嘅时候我再一次问另一个待应我想要两杯水,佢又系𠮶种态度:水自己出面斟。ok..但隔左唔够十分钟,我见到佢又会攞水比第二枱客,仲有帮人refill水.天啊,你要型就唔好懒系有原则又话咩都要self serve .完全双重标准兼唔合逻辑3.嘢食难食太甜嘢饮无特别我同朋友每人叫左set(饮品原价ice choco $45 +1件cake $
食物同服务态度好差

3.嘢食难食太甜嘢饮无特别
我同朋友每人叫左set(饮品原价ice choco $45 +1件cake $34)&(饮品原价ice mocha $50 +1件muffin $15) salted camer cheesecake 好明显叫货返黎溶左雪比客食嘅,甜同饼底唔新鲜淋㗎. Milk Choco Pear Muffin 朱古力原粒大到可想而知个muffin系有几甜. 嘢饮唔洗讲,无特别,自己冲都好饮过佢

难食coffee muffin cake set

最后难食到唔食..
难食到唔食

最后张单仲要加10% service charge...有无人可以解释下service 点黎.总之唔会再帮衬,完。
点解要有service  charge
2020-10-04