2018-03-09 3520 浏览
生日五蛋既第三只蛋, 懒人后补Post👅呢间餐厅今年拎咗米芝莲三星,既然系三星,当然要嚟感受下点解仲劲过咁多酒店入面既餐厅啦!食物:❤❤❤❤️食物嚟讲,种类都几多,面包都送两次(图1左下右下),而且够热又够脆,叫咗两个套餐。图1左上既系鱼子酱下面果块应该系象拔蚌嚟,都几夹。右上果个系黑松露Mousse,都几香既。中下系36个月既Parma ham包住一粒面包仔,都几好味,特别过包蜜瓜。图2左下系头盘,龙虾嚟,新鲜弹牙,唔错。中下系个面切咗啲黑松露片既忌廉芝士意粉,几好。左上右上系主菜,左牛柳同感觉似牛舌既,张相差啲其实系两粒正方形既野,味道唔算特别好食,正常。右上系羊架,份量少啲,不过真系好嫩滑,我觉得几好味。图3全部都系包咗同埋送既甜品,左面上面果两碟迷你既都几特别,另外果碟系苹果挞嚟,好味,白色既系了结糖,普通。中右系本身餐既正常甜品,朱古力为主有埋雪糕,我无食,朋友话好味。我既甜品就系图4有Happy birthday同蜡烛既橙味雪芭同Mousse,清唔会腻,几好。份量:❤❤❤❤每样都点到即止,虽然每样份量都好细,但Keep 住食无停过都几饱。环境:❤❤❤❤❤️好舒服,好多大枱,估唔
生日五蛋既第三只蛋, 懒人后补Post👅
食物:❤❤❤❤️
图1左上既系鱼子酱下面果块应该系象拔蚌嚟,都几夹。
右上果个系黑松露Mousse,都几香既。
图2左下系头盘,龙虾嚟,新鲜弹牙,唔错。
中下系个面切咗啲黑松露片既忌廉芝士意粉,几好。
右上系羊架,份量少啲,不过真系好嫩滑,我觉得几好味。

份量:❤❤❤❤

环境:❤❤❤❤❤️
好舒服,好多大枱,估唔到平日夜晚都可以坐满人,但每个位都唔细,而且灯光几好,唔会太暗。另外我谂其实呢间野拎到三星可能因为好多外国人帮衬,其实一入门口有个Area系成间Bar咁,再入先系餐厅,估唔到间Bar 6点9已经好多人饮紧野,反而餐厅少人,到8点先开始满座。

抵食:❤❤️
其实我对每样野评价都几高既,不过米芝莲三星当然唔会平得去边啦,但我觉得特别节日嚟庆祝系OK既,都值得嚟试下。

服务:❤❤❤❤
餐厅既服务员好多,基本上你唔洗递手,用眼一望已经见到好快有服务员望到你,而且好快过嚟协助,少咗一个心心系因为佢无架比我挂起件褛啫,因为冬天所以入去果阵都有件大褛,可惜要就咁挂系张櫈到,除咗呢样其他都好完美。
#ottoemezzo #ottoemezzobombana #ottoemezzohk #foodie #foodies #hkfoodies #hkfoodie #hkfoodieyiki #centralhk #centralhongkong #alexandrahouse #alexandrahousehk
头盘
主菜