2014-12-08
星期五晚满心欢喜到东大街觅食,喜欢吃辣的我最后拣左呢间川婆婆试下,一入门企左一阵都冇人理,但明明唔多人等左阵先入到去,一开始见有2人台想坐,但个waiter 又话有人book左,我心谂呢D铺都有得book?! 见佢咁讲所以都系搭台,睇餐牌系几抵食呀,$30有3𩠌,加$6仲有汽水,都系车仔面料,叫左鱼片头,百页豆腐,同物豆卜红薯粉中辣,岩岩叫完野食见到有人走想转4人台啦,点知个waiter又唔想人转咁,叫我地只可以坐返张2人台 (但果张台佢之前声称系有人Book 左),其实张张4人台都系得2个人坐,明明冇乜人都唔知佢点解唔俾人坐.....而且waiter 态度又差,Anyway最后转左2人台转完台之后,D食物迟迟未到,不就是车仔面....点解要成廿分钟都未有 眼见其他坐左好耐嘅人都未有得食,心谂呢间野真系唔系做生意架㖞,普通车仔面都整可以咁耐终于等到的面....由唔饿等到饿了,先睇汤底,完全没有四川菜的香料或辣椒,我觉得佢只系落左辣椒油咁薯粉太淋,一D都唔烟un,豆卜冇味,鱼片头普通,个百页豆腐有怪味,总结黎讲,佢连一个普通车仔面都可以整到咁难食,成条街咁多野食都唔明点解都可以拣著间咁难
喜欢吃辣的我最后拣左呢间川婆婆试下,
一入门企左一阵都冇人理,但明明唔多人
我心谂呢D铺都有得book?! 见佢咁讲所以都系搭台,
而且waiter 态度又差,Anyway最后转左2人台
普通车仔面都整可以咁耐 终于等到的面....由唔饿等到饿了,
总结黎讲,佢连一个普通车仔面都可以整到咁难食,
成条街咁多野食都唔明点解都可以拣著间咁难食既,
唔怪之得晚市都冇乜人,下次都系食返隔离好过!!!