上开创兴12蚊店买野, 经过1楼li间韩烧店, 平日夜晚位位$208, 望入去环境企理, 趁时间尚早6点几, 唔会太多人, 食埋韩烧先返屋企lu.🇰🇷净系预先腌好嘅生肉雪柜已经有超过20款啦! 我最钟意食嘅牛脷, 牛仔骨, 牛小排, 五花腩通通有齐, 又有海鲜, 仲要连BBQ必食嘅鸡翼, 牛扒都有得食🤩.🇰🇷一个圆拱型韩烧铁板, 火力劲易调较, 每次放生肉加一圈油以防㶶底, 我地发现腌好嘅肉特别好味, 深色个只牛小排真系可以encore几次.🇰🇷堆满冰嘅海鲜corner一样丰富, d海虾好大只新鲜一搣就离壳的, 三文鱼刺身分好一份份唔会俾人夹乱哂.🇰🇷等紧烧肉嘅时间, 食少少熟食: 寿司, 韩国名物炸鸡, 天妇罗, 鸡翼, 韩式前菜..... 惊喜竟然有劲多猪脚嘅姜醋食, 韩国菜名物炒韩式粉丝好味, 青口只只都劲大只👍🏻.🇰🇷DESSERT time❤️雪糕款式有齐local同韩牌<正!!>, 想自己唧亦有软雪糕🍦, 朱古力喷泉梗系要串几串生果+棉花糖玩下啦, 其他bite size甜品都好吸引!!

生料

酱料+生菜