2018-12-01
好多人去韩烧会怕只系食烧野好热气而却步,今次同住系大角咀既fd黎到呢间大同韩烧,发觉原来韩烧唔一定只系得烧野食。黎到门口见到餐厅好大,入面既位置都好阔落。一坐低就食得喇,然后一出去简野食就发觉呢度既款式真系超多,本来想每个区都试少少唔同既,发觉一次系食唔晒咁多款架!首先有熟食区、呢度同时都系生果区,最有印象系个橙切得好靓,平时好少食橙既我企左一阵谂拎唔拎个黎食好,哈哈。另外见到蟹柳玉子,就二话不说夹落碟喇,夹完先醒起,系㖞我黎韩烧,点解忍唔住就夹左熟食呢?跟住就一不小心比呢度既甜品区吸引左,又忍唔住拎左杯黎食,系返返座位期间仲发现有雪糕区!最后我就夹左熟食先架。当然仲有芒果布甸,呢个我最后食左两杯,因为真系好唔错。出去再去一去酱料区,可以自由配搭。口渴有饮品区,除左有凉茶之外,仲有纸包、罐装饮品。最特别系居然有热汤!!而友人就拎左肉类,咁就可以一路食熟食,一路烧住肉等食喇。有好细心切开左一半既鸡翼、牛仔骨,之后仲慢慢有落唔同既肉类。因为呢度可以叫三文鱼刺身,所以我地就order左一份,有4块厚切既三文鱼。而我平时钟意食炙烧三文鱼,所以将佢放左落韩烧板烧两烧,三文鱼鱼油好丰富,所以半熟既
今次同住系大角咀既fd黎到呢间大同韩烧,发觉原来韩烧唔一定只系得烧野食。 黎到门口见到餐厅好大,入面既位置都好阔落。 一坐低就食得喇,然后一出去简野食就发觉呢度既款式真系超多,
本来想每个区都试少少唔同既,发觉一次系食唔晒咁多款架!
最有印象系个橙切得好靓,
平时好少食橙既我企左一阵谂拎唔拎个黎食好,哈哈。
另外见到蟹柳玉子,就二话不说夹落碟喇,
夹完先醒起,系㖞我黎韩烧,点解忍唔住就夹左熟食呢?
又忍唔住拎左杯黎食,系返返座位期间仲发现有雪糕区!
最特别系居然有热汤!!
而友人就拎左肉类,咁就可以一路食熟食,
一路烧住肉等食喇。
有好细心切开左一半既鸡翼、牛仔骨,
之后仲慢慢有落唔同既肉类。
因为呢度可以叫三文鱼刺身,所以我地就order左一份,
有4块厚切既三文鱼。
而我平时钟意食炙烧三文鱼,所以将佢放左落韩烧板烧两烧,
三文鱼鱼油好丰富,所以半熟既三文鱼真系好好食呢。
系等熟既期间,我再行一行冻肉柜,
款式真系好多,见到猪仔骨我又忍唔住夹两旧喇。
之后系蔬菜区,另外仲有海鲜区,有青口、鱿鱼等等。
真系花多眼乱,每样都好想食下。
之后我地就一路烧、烧足两个钟。
烧下肉、又烧下海鲜、蔬菜。
而咁多款肉入面,我尤其钟意呢度既牛仔骨,
因为腌得好有韩式牛肉既感觉。
另外就系猪仔骨,佢既肉系好淋,
唔痴牙,而且同样系腌得好好味。
到接近最后,就去甜品冻柜,食埋个红茶奶冻,
都系好食呀。
其实仲想食埋雪糕,但真系已经好饱喇,食完之后要行下街消化下!
唯有下次黎大角咀再食喇!
总括黎讲,呢度既任食韩烧真系超抵食,推介!