2020-10-18
1937 浏览
早几天和老婆嚟 odyssee 庆祝她生日,留咗个窗边位置,可以从101层嘅高空望住维景午餐,未食先兴奋😆坐定定就点了两杯House wine,谂住唔驶又问我饮什么水。。到后面先知餐厅原来有个 matching wine。。真系大乡里😂建议叫服务生为你解释每一道菜式再拣自己心水想食什么,我哋都点了4 courses,最正系可以俾你任由选择配搭👍 由welcome food 的芝士脆脆和面包(加埋特制牛油)已经对食物满有期待,到上第一个头盘 Pate Pantin 开始,卖相又精致,食第一啖入口异口同声都大赞食物水准一流,唔识形容只能说真的好好味😍 French Squid、 Ceps Royale 食每一道菜都食得好感动😂 到主菜时就试吓 matching wine,食羊(Lamb Shoulder from Rhug Estate)嘅红食鱼(French Gurnard from La Rochelle)的自然系白啦😜 服务员都会拣过同你讲解吓先跟你倒酒。。。同样主菜都系无懈可击食落有惊喜(我唔识形容😆)甜品我哋都拣咗 开心果味 Souffle,都系一个字~yummy 😋 最惊喜的是
甜品我哋都拣咗 开心果味 Souffle,都系一个字~yummy 😋 最惊喜的是今日算系为我老婆生日庆祝,服务员送嚟一个蛋糕形旋转音乐盒+碟上写上名字上小cake 。。老婆见到真系有惊喜🎉🎊
差点我会俾 Odyssee 满分,唯独餐厅一个法国人(我估)经理的态度比较差劣,少少美中不足。不过都系小问题,不用理他😆
咁嘅价钱有咁高水准质素,一定要再嚟过!!