2023-10-28 1013 浏览
Sensu 算系我饭堂之一,今日就一行4人嚟左食晚餐,最近呢2个月冇嚟到,原来佢既晚市套餐加入左自助沙律甜品吧,啲菜都几新鲜又有唔同汁拣,仲有生果同甜品都系自助任食,真系唔错。是日餐汤今日系南瓜汤,一贯水准,香甜顺滑。招牌小食拼盘有薯条、鸡咁,脆口开胃。北京填鸭风印度薄饼鸭好味,薄饼亦香,两者配合都几新奇。炭烧原条鱿鱼配松露薯蓉入口非常之甘香,鱿鱼唔会过熟,而且淡淡一层炭烧风味真的不错,松露薯蓉就略嫌松露味唔够浓,但薯蓉十分之滑。烤BB乳猪仔配烧菠萝椰菜加左钱食BB猪,烤得香脆入味,唔会干争争。椰菜亦都腌得入味,解油解腻。和风牛肉旋风蛋包饭(挂住食冇影)绝对称得上招牌菜,每次我都会食,个蛋蛋香味浓,而且十分之滑唔会过老。和风牛肉十分入味,两者配合好好送饭。仲有点左杯咖啡,十分香浓,作为一餐既总结非常舒适。

是日餐汤

今日系南瓜汤,一贯水准,香甜顺滑。

招牌小食拼盘

有薯条、鸡咁,脆口开胃。

北京填鸭风印度薄饼

鸭好味,薄饼亦香,两者配合都几新奇。

炭烧原条鱿鱼配松露薯蓉

烤BB乳猪仔配烧菠萝椰菜

和风牛肉旋风蛋包饭(挂住食冇影

仲有点左杯咖啡,十分香浓,作为一餐既总结非常舒适。