平日lunch hour时段朋友话想试 请坐,话好似好好食,就一齐去食下!铺头细细一去到都要排队,然后见到门口标住用餐时间30分钟😨下,咁赶?不过一场黎到唯有照试。等紧既时候已经可以先点菜,等左20至30分钟就到我地,不过3人坐2人枱坐位有d迫。坐低无耐就有得食,点左卤肉饭(细),红烧牛肉面同肉松蛋饼,冻珍珠奶茶。个卤肉饭既卤肉选得不错,有肥有瘦,分布都平均👍🏻不过系普通卤汁味唔系台湾古早味。有少量菜甫点缀😋睇落细碗但都几饱。朋友话红烧牛肉面ok。我觉得个汤都唔错。个蛋饼就普通。好普通既肉松,蛋味欠奉。至于个珍珠奶茶我觉得有惊喜!应该无用奶精,口感香滑。珍珠口感不错,亦不会太甜。虽然佢唔系准30分钟叫我走,但到40分钟都真系必赶!杯嘢饮都未饮完唯有外卖杯带走加1蚊。个人中意慢慢食,今餐有d赶,如果可以放宽用餐时间就好啦。
朋友话红烧牛肉面ok。我觉得个汤都唔错。
个蛋饼就普通。好普通既肉松,蛋味欠奉。
2018-01-22