2018-09-30
高铁开幕对我嚟讲冇乜感觉,不过迎来嘅好消息,就系开咗好多食肆,其中包括咗添好运喺高铁站行去添好运,要经过一条专用电梯,一上就系reception。星期六晚巿以为会超多人等位,但基本上攞飞等5分钟到就有位。餐厅占地都几大,食客以本地人为主。点餐纸,同其他分店一样,一眼睇晒,款式比其他分店少(例如尖椒、春卷都冇)价钱方面,可能位置问题,价钱比其他分店贵一至两成酥皮焗叉烧包:添好运嘅焗叉烧包真系特别好食,每次嚟都一定叫呢个「镇店之宝」,外层面包我皮又薄又松脆,叉烧馅好饱满,最紧要系新鲜整好,仲系热辣辣陈皮牛肉球:(要咗加量喼汁所以睇落好深色)牛肉球食落质感好软熟,带一点点陈皮同香茅嘅清香蜜味叉烧肠:正,好重芫荽香味,肠粉皮够薄,不过有点过咗火,少咗滑溜嘅质感。家乡咸水角:一上枱就知出晒事,见到只碟有好多灰黑色嘅水滴!!!啲水点咁明显,点解上菜𠮶位睇唔到嘅食𠮶阵个心都仲系有啲唔安乐,反正味道唔太特别,外皮有点厚,馅料几新鲜但份量偏少,食一啖就放弃了。埋单两位$123,以食物质素嚟讲,虽然比其他分店贵咗啲,但价钱都仲系几亲民,不过卫生就一定要改善啦!
星期六晚巿以为会超多人等位,但基本上攞飞等5分钟到就有位。
餐厅占地都几大,食客以本地人为主。
价钱方面,可能位置问题,价钱比其他分店贵一至两成