2019-11-12
我哋一行六人都好想食酸菜鱼,所以揾到呢间哈佬。一入到去觉得环境真心好一般,因为被安排坐门口位,而因为度门系趟门,朋友经常被撞到,呢样嘢已经有啲不满。(系连啲店员都系咁撞)叫嘢食叫咗一个辣子拼盘、口水鸡、酸菜鱼、上汤豆苗同一个水煮拼盘。食物质素一阵先讲,因为最大问题系上菜个速度:我哋落单后20分钟先上第一个辣子拼盘,但旁边𠮶台客迟过我哋入已经系成台嘢食,我同一行友人都真系唔明发生咩事,已经唔系多客㗎啦,唔会漏单挂?我哋一向都唔系会催单投诉嘅人嚟,所以我哋都系照等,而下一个𩠌就系30分钟后再上,不过今次就一次过上齐所有𩠌嘅。辣子拼盘有鸭舌、鸡软骨同肥肠:呢个好好食,尤其系个肥肠处理得好好,外脆内软无异味,鸭舌同鸡软骨都系一般水平啦。酸菜鱼:鱼同酸菜喺两个世界,鱼系鲜鱼片但唔够滑,骨亦多。但唔系难食嘅。口水鸡:味道一般但斩得好大嚿,鸡亦唔滑。上汤豆苗:无影相,一般,呢个𩠌本身亦都好难出事。水煮拼盘有好多牛肉、鳝、唔知咩鱼、蚬:味道一般,汤好浓但唔系正宗水煮个味,系好港式嘅水煮味。而啲味亦完全入唔到啲料度。总括而言真心唔会再食,因为真系等太耐同埋味道都真系一般,不过个辣子拼盘系正嘅
口水鸡:味道一般但斩得好大嚿,鸡亦唔滑。
上汤豆苗:无影相,一般,呢个𩠌本身亦都好难出事。