近排天气太热辣辣,食饭都离唔开商场,又黎到沙田市中心揾食终于一试呢间三星台菜食堂!门面同商场内其他铺头一样都系开扬,等左几分钟就入得餐厅有餐牌提供,但落单系要用qr code 网上order. 我嗌既系花雕牛肉面,有得简多葱,亦可以走青/酸菜。 花雕味几重,汤底配料有杞子,但冇咩酒味。可以加3蚊转刀削面,不过我冇转到,要左普通粗面。面质唔会太实太粉,不错,不过份量有d细。反而牛肉几多,亦都淋 钟意食花雕面既朋友真系要黎试下酸菜亦都唔少,但个人觉得可以唔洗咁多,因为都几酸有少少影响左碗牛肉面 $82男朋友嗌既系鸡扒鲁肉饭,份量都系偏少,男朋友几啖就食完d饭 鸡扒好juicy又嫩口同牛肉面一样,肉系多过饭order时可以简多汁,鲁肉饭都好味,鲁肉好淋,不过偏肥。仲有溏心蛋$76另外嗌左一杯土凤梨茶王 $32 少甜有满满既凤梨肉,类似果粒橙果肉既口感,但系凤梨果肉黎,同埋甜度岩岩好唔会太甜总括而言,餐厅位置冇得顶,方便,就算要等位都系商场内有冷气食物质素亦都不错,唯一系份量较少,唔够饱可以再嗌小食餐牌选择都多,亦好细心可以简唔同配料评分:环境 ⭐️⭐️⭐️味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️舒适 ⭐️⭐️⭐️⭐️优闲 ⭐️⭐️⭐️回
近排天气太热辣辣,食饭都离唔开商场,又黎到沙田市中心揾食

钟意食花雕面既朋友真系要黎试下
酸菜亦都唔少,但个人觉得可以唔洗咁多,因为都几酸
有少少影响左碗牛肉面 $82
花雕牛肉面

男朋友嗌既系鸡扒鲁肉饭,份量都系偏少,男朋友几啖就食完d饭
鸡扒好juicy又嫩口
同牛肉面一样,肉系多过饭
鸡扒肉燥饭

另外嗌左一杯土凤梨茶王 $32 少甜
唔会太甜
凤梨茶王

总括而言,餐厅位置冇得顶,方便,就算要等位都系商场内有冷气
食物质素亦都不错,唯一系份量较少,唔够饱可以再嗌小食
餐牌选择都多,亦好细心可以简唔同配料

评分:
环境 ⭐️⭐️⭐️