2019-05-19
以前番工成日食王家沙lunch , 自从离开左旧公司之后就少左食lu~今日难得d frd 想食上海野,一于去王家沙食下先!系个餐牌见到有烟熏溏心蛋觉得几特别,就叫左黎试下,食得上海野紧系要叫鸡丝粉皮啦,仲有叫左陈醋云耳同海哲头。溏心蛋好浓烟熏味,但2样野食落去唔系好match, 同烟熏三文鱼个d完全两件事,鸡丝粉皮鸡丝太少,但粉皮做得好出色,够薄云耳有惊喜,比起平时食既云耳既弹牙又大块 海哲头就不过不失啦!另外主餐叫左个津白,炒通菜,糖醋鱼同小笼包,素菜饺同梅菜扣肉饭。个炒通菜值得推介呀,比起平时出街食既冇咁多油叫得菜其实都系想健康小小个糖醋鱼味道ok,但d鱼劲小,好多都系鱼皮。小笼包keep到水准,但素菜饺既皮好似面包咁厚,下次可以唔使试,梅菜扣肉饭不过不失最后甜品叫左高力豆沙,个蛋白打得唔够松同埋红豆劲少
今日难得d frd 想食上海野,一于去王家沙食下先!
最后甜品叫左高力豆沙,个蛋白打得唔够松同埋红豆劲少