2011-04-24
寻曰同阿女去megabox买嘢,行咗一阵阿女叫肚饿,咁就帮衬咗呢间啦!入去时未够3点,所以冇下午茶餐,唯有散叫.谂住叫碗扎肉鸡C汤河,佢话冇扎肉,越南餐厅都冇扎肉,我最后叫咗个烤猪肉汤河加椰青.先讲食物水准椰青 : 唔应该有惊喜烤猪肉汤河: 芽菜青o香叶一碟,烤朱一碟,再加汤河另上。汤好味,有一嚿罗白超入味同超林,得果一嚿太少,猪肉烤得好味但唔够热不过等咗好耐。食物水准算OK!反而要讲吓服务水平:餐厅系长形,左面系长梳化加散櫈,再加二人枱方便setting, 右面系3张4人枱加一张8人round table.本人到达时,可能未到下午茶时段,So唔洗等位我大住个肚同一个3岁嘅女加一个背包被安排左面梳化位打对面坐,当时左右二边都有客,我先点菜,等食物期间,本人右面枱客走,我就move 过去,而女儿就坐响我隔离,我地2个坐系梳化果迈、正当我喂紧阿女食粉嘅时候,2个staffs埋嚟叫我比返一个梳化位佢地,我同佢讲我都系Keep二个位>,点解要我比返佢呢?佢话D客唔肯坐!我见到有人等位,但都有其他吉枱,佢地D咁嘅处理手法,完全唔似一间连锁食店、茶餐厅都唔会咁!really ridicio
先讲食物水准
椰青 : 唔应该有惊喜
反而要讲吓服务水平:
really ridicious. i wont go there next time. no respect