2021-12-31
湾仔St.Regis Hotel 入面米芝连一星嘅「润」,环境幽雅,坐得舒服阔落,佢哋服务态度非常好,不断会帮你斟茶,亦为我哋介绍食物,而当然佢嘅点心真系冇得输,无论影相同味道都非常好,水准好高👍🏻去开就睇埋佢哋嘅lobby,St.Regis 嘅lobby唔算好大,不过佢嘅Christmas decorations 就grand 得嚟又够warm🥰,好值得影多几张相食物。。。。。。。。。。。。。烟熏卤水鹅肝- 呢个𩠌真系💯👍🏻色香味俱全,打开盖已经闻到好香嘅烟熏味,入口即溶,滑到好似食松露朱古力嘅感觉,到最后食到鹅肝嘅味道,真系必食👍🏻👍🏻锦绣球黑椒和牛酥- 呢个点心真系食手工,锦绣球造型出色,食落非常香口松化,配上和牛馅料,一啲都唔溜娘惹咸水角- 青苹果造型好可爱,最犀利系佢有一块树叶垫底,块树叶有晒树纹做得非常细致,食落口系非常脆身嘅薯片,而咸水角味道就不过不失金蒜龙虾春卷- 外皮酥脆薄身,龙虾馅爽口弹牙,不过要快食,如果唔系外皮就会霖番石榴杨枝甘露- 睇个颜色好似唔系太吸引,不过食落真系非常好食,唔太甜,淡淡石榴好清新总括来讲,佢价钱虽然唔平,但真心觉得「值得」
食物。。。。。。。。。。。。。
烟熏卤水鹅肝
锦绣球黑椒和牛酥
娘惹咸水角
金蒜龙虾春卷
番石榴杨枝甘露
总括来讲,佢价钱虽然唔平,但真心觉得「值得」