2018-07-10
今日约左一班女去旺角试姊妹裙,试完就系埋旺角食饭, 所以一早预约左呢间CAFÉ, 今日约左6PM, 唔知系咪因为世界杯既关系, 入座既时候店员已经讲好左9点前要交枱, 其实都有成3个钟, 绝对够我地食野同埋倾野。呢间CAFÉ环境唔算好靓, 不过都算干干净净, 最好既地方系坐位好宽敞,坐得好舒服, 佢仲提供左好多BOARD GAME呀, 但因为要倾野所以冇玩, 如果下次有一大班朋友黎就可以玩理!! =]我地贪方便就咁叫左D PARTY SET,叫左个PARTY B, 每人$158,叫完之后佢就会跟返人数整相应既份量比我地。我会形量呢4人份量系海量而且味道不错!!我谂6个女仔先食得晒, 不过我地唔想浪费都尽量食左好多好多!!!沙律: 田园沙律(日式芝麻酱)小食: 无得输芝士薯条名副其实无得输薯条, 佢系第一碟黎既小食, 店员叫我地要尽快享用, 因为冻左就唔好食, 真系好正!!芝士劲多劲邪恶!!但因为真系好热所以好好味!!又唔会太盐!!正!!清左呢个薯条之后海量既小食就黎啦!!!小食: 吉列珍虾小食: 蜜糖鸡翼X惹味咖哩角X粟米墨鱼饼蜜糖鸡翼味道好好!!小小甜但又有个脆脆地既皮!! 粟米墨鱼
沙律: 田园沙律(日式芝麻酱)
小食: 无得输芝士薯条
小食: 吉列珍虾
小食: 蜜糖鸡翼X惹味咖哩角X粟米墨鱼饼
蜜糖鸡翼味道好好!!小小甜但又有个脆脆地既皮!! 粟米墨鱼饼都好正!!墨鱼肉烟UN, 唔似粉团!!!值得一试!!
小食: 蜜汁鸡肉串X泰式烧猪颈肉
小食: 芝士汁焗蔬菜
我谂大家出街都唔系点食到蔬菜, 连点都未必会专登点, 但佢呢个加左芝士既焗蔬菜真系几好, 入面有西兰花, 细红萝卜, 细粟米…加芝士焗左之后好味左好多, 虽然好芝士, 但总算食左小小蔬菜!! XD
就系咁我地已经好饱!!!!!!!!!!!!!真正既主菜先黎!!!太夸张!!!!
主菜: 黑松露海鲜意大利饭
个意大利饭整得好靓, 入面有海虾, 蓝青口, 鱿鱼, 蚬肉, 材料劲丰富!!黑松露唔算太多, 岩岩好吊到个味出黎, 至于个汁既浓度又做得好好, 饭唔会太硬或者太软, 真系唔错, 冇谂过间CAFÉ仔都做到出面西餐厅水准!!!
主菜:白汁香蒜蚬肉意粉
仲有主菜, 蚬肉都好多下, 但系朋友就觉得个蒜味有点儿过左龙, 食完个口腔好大阵蒜味, 我都有同感, 但系此之外, 佢既味道系OK, 而且意粉硬度都系适中, 不错不错!!!
特式饮品: 巨峰提子乳酸X柑桔柠檬
整体黎讲真系好抵食好抵坐!!!店员好似都系得2-3人, 但系上菜速度呀, 服务呀都好好, 开头见佢系金鸡广场都有D惊, 因为呢个广场比我既感觉都系污烟X气, 但今次黎过呢间CAFÉ觉得都唔系想像中咁差!! =]