💛#黄店依家尖沙咀隐世黄店真系好值得介绍,佢唔算好大间室内餐厅,反而系角落一间户外小店看似毫不起眼会好容易经过,不过真系几抵食而且系有质素,简单嘅装修有几幅墙画灯饰同埋bar枱,空间唔算大只有四五张高枱櫈供享用。以尖沙咀来讲晏昼价钱都唔错,夜晚嘅餐牌有啲唔同不过食物款式比较多,有小食鸡翼pizza意粉等等,Happy Hour 3-8pm饮品真系好抵饮最平$48 mocktail/$72 cocktail 已经有交易!有多款moctail、cocktail、beer~.Crazy Hour 1300-1700👓芝士黑毛猪法包 $68大有惊喜!竹炭法包,但重点系法包超级香脆好香口,唔系硬实,而馅料系满满的黑毛猪肉片,似系日式烧汁所以带香甜,然后再有一层用炙烧左嘅熔岩芝士,所以添加左一阵炙烧嘅香烤味更加惹味,个包亦非常大份相当饱肚,一个人食晒一定好饱好滞不过好满足😂另外配有粗薯条,同样好出色!炸得香脆,条条都好均匀附上味粉,所以少少香辣味好够味。评分:9/10👓肉丸意粉配香草蕃茄汁 $68同样亦好食😂意粉系煮得偏烟韧,几钟意依种有咬口嘅韧度!番茄酱底带洋葱洒上香草,味道好够浓但唔会好咸。肉
💛#黄店

Crazy Hour 1300-1700
👓芝士黑毛猪法包 $68
评分:9/10
👓肉丸意粉配香草蕃茄汁 $68
同样亦好食😂意粉系煮得偏烟韧,几钟意依种有咬口嘅韧度!番茄酱底带洋葱洒上香草,味道好够浓但唔会好咸。肉丸几特别,有三大粒,质感唔似普通猪肉丸咁淋可能平时出面比较多肥猪肉,佢系比较实有少少鱼肉质地嘅感觉,不过应该系有猪肉而冇牛肉,整体成个意粉系好食,但如果份量再多啲会好啲😂
评分:8/19
👓小食拼盘 $88
Spring rolls春卷、Finger fish手指鱼、Fried cheese balls炸芝士、Nachos with bolognese 粟米片配肉酱
继续赞~超级丰富嘅拼盘,份量亦相当多,全部亦系炸物好邪恶,亦系新鲜热辣辣炸起非常香脆,用来做佐酒小食简直一流!
首先有四大旧炸鱼,粉浆薄好香脆而入面厚鱼肉又嫩滑,沾上沙律酱超正!然后有四大旧春卷,佢唔算𠮶种炸得好干身好硬脆,可能因为馅料系萝卜丝带点水份,同事有少少似素食春卷,不过炸物好漏所以唔使食咁多肉馅都岩。然后有大约八粒嘅炸芝士,总之系好多粒,不过佢唔系芝士条𠮶种拉丝芝士,反而似芝士酱所以都比较漏。然后底部有大量粟米片,香辣惹味可口,会不自觉食上瘾,仲会附上一兜芝士酱,沾咩食都好夹味!本身粟米片应该配有肉酱,但师傅知我哋两个小编都唔食牛所以就帮我哋走埋好细心🥰
评分:8/10
👓Green N Green- Special cocktail $125
老实讲真系好特别好好饮!入口系清新嘅感觉,似有少少青瓜嘅味道不过一啲都唔会苦涩奇怪,反而系好清爽,带有少少青苹果嘅酸甜味额外添上一份清新感觉,而且唔会好重酒精味,比较易入口同埋不自觉就饮晒。
评分:8.5/10
👓Peach Slush- Special cocktail $125
同样比较易入口唔算好重酒精味,少少香甜嘅桃味不过唔算好甜。卖相亦好靓,串上一片桃又有块叶装饰。
评分:8/10