2017-08-24 4895 浏览
星期五既晚上同朋友去旺角食饭,因为朋友同我都系食肉兽,所以前一晚系openrice做左阵功课,决定拣汉和试试,仲book定枱先放工早左少少到旺角,仲有时间同朋友行阵街再上去,呢间汉和分店系正地铁站出面,唔洗惊赶唔切去啊哈哈!一上到去讲左订座资料就带我地入座,等都唔洗等,场内都唔full,如果walk in都唔惊冇位。一放低啲野就紧系即刻出去拎野食啦!我地夹左啲肉,仲见到有三文鱼刺身同寿司,当然要拎返啲边烧边食,唔比个胃有空闲时间除左三文鱼,场内仲有好多热食,例如韩式炒粉丝(好食!)、三文鱼炒饭(我觉得有啲腥)、碗仔翅(汤稀但多料)、薯条春卷韩式泡菜饼等等,最惊喜系有个芝士焗蚝仔(定帆立贝?),因为我都睇唔清系乜,净系一旧野咁,但芝士咪浓几好食!之后想再拎多只,发现已经冇哂又冇摆出黎了讲返啲肉食,其实我就唔钟意腌得好劲既肉,但系朋友钟意咁我都冇所谓啦肉类选择有好多,猪有猪扒、猪颈肉、五花腩,牛有肥牛、西冷排、牛仔骨、仲有牛舌!而鸡就有鸡扒同鸡翼,我最爱既肉就紧系鸡扒啦成晚都净系食鸡扒,因为我只系觉得呢个好食食饱饱仲有胃食甜品!有维记雪糕、豆腐花、中式糖水同糕点,我最钟意就系牛奶布丁同凉粉

一放低啲野就紧系即刻出去拎野食啦!我地夹左啲肉,仲见到有三文鱼刺身寿司,当然要拎返啲边烧边食,唔比个胃有空闲时间

成晚都净系食鸡扒,因为我只系觉得呢个好食

牛奶布丁够creamy、牛奶味浓,细细一杯食足3杯先够喉
而凉粉本身凉浸浸冻冰冰已经好吸引,旁边有花奶任加,我成晚食左两大碗花奶凉粉,真系好食到停唔到口

总括黎讲,汉和夜晚加一后收220一位,食物种类够多,但系肉食味道一般,只系由熟食甜品搭够,而且饮品种类真系好少,得汽水同盒装雪梨茶,完全唔想饮
同埋啲侍应都算勤快收碟,态度都唔错,虽然整体冇大问题,但系如果再食韩烧我会将呢间放系较后考虑