星期一无心情工作📑,放工后更加唔使旨意有心情煮饭👩🏼‍🍳,于是决定同老公出街撑枱脚🍽。最后拣咗几年前同同事去过嘅缘聚鲜锅打边炉🍲,𠮶时嘅印象已经唔错。好感恩❤️,宜家质素依然有保证。⭐️ 第一回:鸡煲真材实料,无论系鸡定配料嘅份量都好充足。调味香辣惹味,酱汁浓郁香甜。鸡肉🐓好入味,鲜嫩得嚟有咬口,洋葱🧅亦好清甜。⭐️ 第二回:打边炉主打!我哋拣咗鸳鸯汤底:日式甜豉油同麻辣鸭血。两款汤底味道都好浓郁,好高质。我比较钟意麻辣,好香辣惹味,鸭血入味口感佳。佢哋自助区嘅选择都几多:熟食、饮品🧃、啤酒🍻(有樽装同生啤😍 估唔到连我最爱嘅Hoegaarden都有!可惜最近身体状况欠佳,不适宜饮酒😭)、打边炉蔬菜及丸类等。而我最爱❤️嘅甜品🍮种类亦好多😍🤤,有中式甜品、自助凉粉、布甸、啫喱等。雪糕🍦味道都超多,有豆腐、咖啡、薄荷、伯爵茶、香芋等。另外仲有韩国品牌Melona雪糕条。多到都唔知拣边款!我同老公都唔系大胃王,所以未能样样试晒,点到即止就好。今晚我最欣赏嘅食物有:🏆 封门柳牛肉味香浓,肉质鲜嫩有弹性。必食之选。🥈 扇贝哩度嘅扇贝新鲜清甜,鲜味浓郁,连平时打边炉比较少食海鲜嘅我都忍唔住食咗几只。🥉

⭐️ 第一回:鸡煲

⭐️ 第二回:打边炉

🏆 封门柳
牛肉味香浓,肉质鲜嫩有弹性。必食之选。
🥈 扇贝
🥉 炸榴梿丸
我最爱嘅榴梿,估唔到哩度都有得食!外脆内烟靭,榴梿味香浓清甜,掂呀!

最后要赞吓店员服务态度亲切周到,好有效率,一定会再嚟帮衬!
2022-05-30