2021-12-03
星期日下午沙田成个商场都好多人,带住瞓着咗嘅女儿,唔想行太远又唔想等太耐,见到呢间台湾野等咗几分钟就有位,于是乎入去试吓。👶🏻📣 俾返个资讯比幼儿家长,呢一间餐厅系有BB High Chair提供的。环境 - 目测餐厅座位不太多,主要都系2至3人座位,座位坐得不太舒服,与邻桌的距离实在太近,都系细细圆枱仔,而且有些局促,想好好地坐低同朋友叹茶倾偈就比较困难,主要都系食完碗面就会离座,如果想坐低慢慢倾偈,这间餐厅不是你最佳选择。用手机Scan QR code 落单🈴食物:⭐️⭐️⭐️⭐️台湾炸鸡扒卤肉饭 $82𠮶旧炸鸡扒超级大块唔厚粉,有肉汁唔会油淋淋,水准中上,有半只糖心卤蛋,卤肉饭半肥瘦味道都唔错好好送饭,加上饭粒粒分明,有一些豆干伴碟,食完唔会觉得好油腻,台湾炸猪扒汤面 $78面底可选择粗面/刀削面/冬粉台湾面的灵魂是酸菜和汤底,有少量酸菜,酸菜带甜味道都不错,可以开胃。即刻入口试一试个汤底先,台湾面汤底来说都合格的,但略嫌汤底过甜,连我钟意食带甜味𩠌菜都觉得太甜,没有特出到药材和牛骨味,只有甜味味道单一。粗面质地弹牙有咬口👍🏻,猪扒很大块,唔厚粉唔太咸都算好食。桂花乌龙冷泡茶 $22就一
环境 -
用手机Scan QR code 落单
🈴食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
台湾炸鸡扒卤肉饭 $82
台湾炸猪扒汤面 $78
面底可选择粗面/刀削面/冬粉
桂花乌龙冷泡茶 $22
就一个冷泡茶包冲出来,桂花味道都好出,食完很甜的台湾汤底,可以清一清味蕾。
另+1服务费
总结 - 整体来讲无论卤肉饭定系汤面份量到好足,食物种类花多眼乱、选择繁多,感觉吸引,但单点价钱系以食堂来说可以说偏贵,连加一未计茶饮都差不多人均100,小食、甜品价钱都偏贵,环境又迫,你说坐低慢慢叹杯珍珠奶茶倾计真的不太容易,但挂住台湾嘅朋友,都可以止一止痕,整体食物满意,但建议可以一试平日午餐或下午茶,因为有套餐会比较抵。