朋友生日点都要食好少少的,我提议不如去中环Soho区食,但由于大家都唔肯定几点钟放工,所以都系选择直接walk-in, 我哋穿梭喺呢个非常多美食嘅Soho 区入面已经半个钟,好不容易才下到决定,今次就试吓呢间《The Joy House 微醺》啦🥰!呢度嘅店员都是年青的小鲜肉,见中女姐姐行到身水身汗,特意送上冰水一杯,窝心!谢谢😝!坐低后一打开个Menu,见到啲插画已经好吸引,经店员介绍吓加上朋友嘅要求,我哋就点咗半熟吞拿鱼春卷配他他酱、巴拿马火腿拼盘及虎虾米多龙虾汁扁意粉!前菜嘅吞拿鱼春卷小食比较特别,真系唔系度度都食到的,而且外脆内软,口感有层次!巴拿马火腿拼盘就用上三款不同嘅火腿加沙律菜等组成的,火腿带咸香,沙律菜够清新,而且份量十足!主角就系呢碟Paste 啦!眼见嘅做功都颇为繁复,先将虎虾起肉,再配上蘑菇同芝士等材料去焗,而扁意粉就用左龙虾汁去煮,经过厨师用心炮制出嚟嘅Pasta 的确特别好味, 扁意粉挂满龙虾汁,好Creamy 又好食,虾肉够爽口弹牙,正呀!生日点都要饮番杯Cocktail,我哋分别点左一杯 You May Fun 同 Tea Tone, 前者甜甜地易入口,

呢度嘅店员都是年青的小鲜肉,见中女姐姐行到身水身汗,特意送上冰水一杯,窝心!谢谢😝!坐低后一打开个Menu,见到啲插画已经好吸引,经店员介绍吓加上朋友嘅要求,我哋就点咗半熟吞拿鱼春卷配他他酱、巴拿马火腿拼盘及虎虾米多龙虾汁扁意粉!前菜嘅吞拿鱼春卷小食比较特别,真系唔系度度都食到的,而且外脆内软,口感有层次!巴拿马火腿拼盘就用上三款不同嘅火腿加沙律菜等组成的,火腿带咸香,沙律菜够清新,而且份量十足!主角就系呢碟Paste 啦!眼见嘅做功都颇为繁复,先将虎虾起肉,再配上蘑菇同芝士等材料去焗,而扁意粉就用左龙虾汁去煮,经过厨师用心炮制出嚟嘅Pasta 的确特别好味, 扁意粉挂满龙虾汁,好Creamy 又好食,虾肉够爽口弹牙,正呀!生日点都要饮番杯Cocktail,我哋分别点左一杯 You May Fun 同 Tea Tone, 前者甜甜地易入口,另一杯相对 Dry啲, 不过都系易入口的, 几啱女仔饮! 呢度嘅嘢食同饮品卖相都非常之靓同好食! 系呢期所食到比较出色嘅餐厅! 朋友表示非常满意的! 🥰😍😝

唔知大家有冇留意到店内墙上嘅英文字母 Puzzles, 原来系蕴藏左关于呢间餐厅嘅18个英文字,如果各位揾到出嚟嘅,餐厅就有礼物送俾你哋!大家努力啦!😁💪🏻