2021-12-17
喺观塘区返工,好钟意发掘新美食,骆驼漆又系出名多好野食,见到有间新餐厅,又去试吓先☺️午市套餐唔多选择,但正常西餐有嘅食物都有,选择唔太多所以好快就拣到自己想食嘅嘢。食物一上枱,估唔到摆盘摆得咁靓,卖相好吸睛😍南瓜汤好浓南瓜味,唔系一般西餐好水果种。芝士玉子好似系厨师亲自炮制,好味!炸物款式好似都系每日唔同,今日撞啱系炸鱼,外型似麦乐鸡,食落鱼味重。扁意粉卖相好靓,食落蒜蓉味重龙虾味浓,最特别系有螺肉,柠檬亦令到成个意粉食落好清新!意粉煮得唔太淋,系我钟意有少少硬身嘅质地,正😍另外个甜品有生果同朱古力brownie ,食落有少少烟韧,香浓朱古力,好好味!蜂蜜柚子梳打唔太甜,西柚味好fresh👍🏻另一款食物的摆盘都好靓,炸物形状唔同,但都系炸鱼。猪肉丝松软唔靱,配烧烤酱蕃茄同生菜,成个配搭好好味👍🏻👍🏻👍🏻薯圈新鲜炸,热辣辣😋估唔到咁好食,下次会再嚟试吓其他😍🥰
蜂蜜柚子梳打唔太甜,西柚味好fresh👍🏻
估唔到咁好食,下次会再嚟试吓其他😍🥰