2019-01-02 626 浏览
同老公平时去开尖东食蚝,今日过左海,见到呢间新开既,想试试,睇下口味啱唔啱自己。先讲环境坐得几舒服,门口又可以泊车,都几加分。再讲讲食物,叫左2个前菜,第一款系八爪鱼🐙,都几烟韧适中,唔会太*冧*亦唔会太硬👍🏻第二款系生牛肉,之前好怕系香港食生牛肉,好多时会剩系食到血腥味,或者冇调味就咁淋橄榄油系上面,呢度佢有牛肉味之余,seasoning都唔错,好香,口感有脆同生牛肉既软,好丰富😋另外叫左龙虾汤,有鲜味、唔会好滞好咸主菜系炖牛膝,调味几清新,炖得几够时间,食清哂叫左款4蚝,呢度蚝既选择唔系话太多,不过都几新鲜,特别系Cherry stone, 好大只好肥,如果蚝可以再多d选择会更加好最后叫左个意式奶冻,全晚最好食🤤🤤🤤好特别,话系奶冻,但系食落有雪榚既感觉,加左开心果,好似脆雪榚咁,🤗🤗整体黎讲连面包同牛油都好食,下次我会再试下其他菜

先讲环境坐得几舒服,门口又可以泊车,都几加分。

另外叫左龙虾汤,有鲜味、唔会好滞好咸

主菜系炖牛膝,调味几清新,炖得几够时间,食清哂

整体黎讲连面包同牛油都好食,下次我会再试下其他菜

2018-12-28
  • 意式奶冻