2023-05-14 182 浏览
呢日约左朋友系大围个体育馆打波,打波前就约左食晚餐,朋友拣左呢间食。我点左芝士吉列大虾定食,里面有2只大虾,配菜有泡菜,沙律菜,白饭有好多饭素。摆盘几靓,好打卡able。吉列大虾炸得好脆,同芝士好夹。饭素令个白饭加左D味,但我觉得女仔可以叫少饭正常饭量食哂真系都几饱下。我地仲叫左小食拼盘,有芝士年糕同炸鸡软骨,呢个味道正常嘅,但我觉得唔抵食,芝士年糕系一开二,摆到四旧出黎,但实际上得两旧最后食完,朋友仲想试下佢个手工蛋糕甜品,咁个日我地就要左芋泥肉松mochi盒子蛋糕。呢个其实几好食,但系个价钱真系唔抵,好细份,食两啖就无,但要$50,所以我认为呢个唔食都无所谓。饮品方面,我点左竹炭黑芝麻鲜奶(热),个拉花好靓,然后个味道好重黑芝麻味,我觉得几好饮。Overall我觉得佢个定食系抵食嘅,我个人会recommend食佢个定食。

芝士吉列大虾定食
小食拼盘