2010-02-22
其实一直都有去开我屋企人平均一个月都去四次以上食物一向都几好~~~价钱亦相宜但今日的事太令人气愤 2010年2月21日晚上7:40分到了石排头路的分店见全场爆满, 心下还在暗赞自已有眼光!所以入去后就同一个拎住块broad 既男人攞飞仔等位攞左张两位既飞 谂住只要有耐性就有得食la点知过左10分钟度~有一家三口又黎左见全场爆满, 紧系要攞飞等位la. 我睇住果位人兄又开张飞比佢地等到里面陆续有人出黎, 又陆续有d人入去,入左去又无出返黎又无人出黎叫我入去, 咁我入去问返果位人兄~入到去, 我已经见到岩岩入去果d 人座底晒~~枱枱都三- 四位咁la佢话果边有一枱就走,走左就可以安排到d 细枱比地两个好! 又过了20分钟, 突然有一位客人从门口探头出黎叫果一家三口入去, 果位人兄手上系无飞的~然后佢地6个人就坐左原先果个带位话会比我果张枱我见到有d 奇怪, 即刻上前问佢, 呢张枱系咪可以比我?带位哥哥话要再等等, 跟住佢又指住另一张枱话要等果张跟住我紧系叫佢睇下张飞先后la然后果一家三口既亚妈就攞张飞出黎~ 即系话头先探头出黎既男人系无攞飞地系店舖里面等位的!!去到呢个时候已经开始有d 扯
我屋企人平均一个月都去四次以上
食物一向都几好~~~
价钱亦相宜
但今日的事太令人气愤
2010年2月21日晚上7:40分到了石排头路的分店
见全场爆满, 心下还在暗赞自已有眼光!
所以入去后就同一个拎住块broad 既男人攞飞仔等位
攞左张两位既飞 谂住只要有耐性就有得食la
点知过左10分钟度~
有一家三口又黎左
等到里面陆续有人出黎, 又陆续有d人入去,入左去又无出返黎
又无人出黎叫我入去, 咁我入去问返果位人兄~
佢话果边有一枱就走,走左就可以安排到d 细枱比地两个
好! 又过了20分钟, 突然有一位客人从门口探头出黎
叫果一家三口入去, 果位人兄手上系无飞的~
然后佢地6个人就坐左原先果个带位话会比我果张枱
我见到有d 奇怪, 即刻上前问佢, 呢张枱系咪可以比我?
带位哥哥话要再等等, 跟住佢又指住另一张枱话要等果张
跟住我紧系叫佢睇下张飞先后la
系无攞飞地系店舖里面等位的!!
去到呢个时候已经开始有d 扯火, 我即刻话
「哥哥仔, 你头先又话比呢张枱我, 咁我e家又要等多几耐, 你比个时间我十分钟定二十分钟?」当然我讲既时候都唔系好声好气啦
但果位人兄都系无乜反晒
直到果个客人: 「唔好理佢la~~比佢地先la~我地做熟客既~明白~」
果个带位先比个位我地
然后见边个熟就比边个先
边个多人就比边个先
我情愿佢一开始就同我讲两位太少唔做la
大家去呢间野
唔好信佢地d 飞仔, 入去佢舖头, 企系枱边等先会有位
二个以下唔好去食晚食
分分钟等成个钟都都知今晚有无饭开
如果场面混乱要带位
大家千祈唔好揾一个头发稀疏既便服男士
佢实比张假飞你
揾返系收银果个中间分界老兄~
佢应该仲话到事