2021-05-09 68 浏览
同朋友上网见到ATTIC有5-course dinner set,睇到图片都好吸引即刻拉埋朋友仔去食 开头当然有餐包,好值得赞嘅系个包唔系超级硬同埋冻晒,食落好香口原来餐厅配送埋Welcome food蟹肉挞蟹肉好鲜甜,一啖食落口好苏脆准备开始品尝5-course set啦 Menu写住是日餐汤,估唔到今次系我钟意嘅蕃茄汤,好浓郁好滑,唔好见佢好似好小份量,其实两个人饮一个都好足够饮完汤到我好期待嘅Appetizer ,Menu有三款,而我地拣左日式酱油渍溏心蛋黄多士,黑松露意大利软芝士,法葱,鱼子酱睇到都心郁郁,个配搭好高级,未食都已经好开心有3粒油渍溏心蛋,食落去鱼子酱味会最先感受到,之后黑松露软芝士好香好creamy,慢慢蛋黄嘅味道先涌出来个配搭好夹,作为Appetizer嚟讲好合适Pasta拣了蕃茄白酒青口手打意粉,但应该好好卖所以青口卖晒得返蚬睇嚟下次要早点嚟先得但蚬都唔失望嫁,蚬肉好大粒蕃茄味依然好浓郁,手打意粉硬度适中仲配埋金蚝意大利饭两个加埋两一半都好饱了金蚝好鲜甜唔会干争争咁,意大利饭唔会太咸唔会掩盖到金蚝,反而金蚝仲可以突显出意大利饭嘅香两个加埋10分我都比8分嫁

原来餐厅配送埋Welcome food
蟹肉挞
蟹肉好鲜甜,一啖食落口好苏脆

准备开始品尝5-course set啦

睇到都心郁郁,个配搭好高级,未食都已经好开心

个配搭好夹,作为Appetizer嚟讲好合适

睇嚟下次要早点嚟先得

仲配埋金蚝意大利饭
两个加埋两一半都好饱了

两个加埋10分我都比8分嫁
个两分系我挂住影相令到有小小冻左
下次我会直接食落口再影嫁啦

期待已久嘅Main cousre终于到了
今次拣了美国顶级安格斯西冷60oz
肉质不是入口即溶,但又唔会好硬食落好有质感,牛味好重
甜蕉配薯蓉又靓又好味,尤其薯蓉好特别,好滑好香薯蓉味,一定唔系快餐店食到个d。

最后亦都系我最钟意嘅伯爵茶口味,浓郁奶味配合清香伯爵茶味作一个总结,甜甜的,口感滑嫩,唔会令我觉得食左咁多野后会太饱太济会食唔落嘅感觉,可以一试

今个晚餐好满意,除左野食外,店员都会好细心讲解,会关心下我地钟唔钟意食阿感觉如何,5-course-set仲有其他款式可以拣
下次会再嚟食。